Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Tuoli

Löysin kirpparilta vanhan tuolin,  pilkkahintaan. Ajattelin, että se voisi olla sopiva työtuoliksi, vanhalle työpöydälle, jota ei vielä edes ollut olemassa.


No sitten samana päivänä seuraavalla kirpparilla sattui silmään tuo ihana työpöytä. Pöydälle on tulossa tietokone, heti kun saadaan sähköt toimintaan tuonne uuteen tilaan.


Tuoli oli likainen, haalistunut ja puhkikulunut ja puupinnat oli kolhiintuneet. Muuten kuitenkin oikein vankka. Tilasin Jeanne D'Arc livingin kalkkimaalia, värissä Antique Rose. Väri onkin tosi vaalea roosa, lähes valkoinen. Olisi saanut olla hieman punaisempikin, mutta ei sen nyt niin väliä. Sudin kaksi kerrosta kalkkimaalia, suoraan lakatun pinnan päälle.


Huonekalukankaan ja koristenauhan ostin kankaiselta. Olisin ehkä halunnut jonkun vastaavan ornamenttikuvioisen kankaan, kuin vanhakin, mutta kun sellaista ei ollut, niin tyydyin kauniiseen, eläväpintaiseen harmaaseen kankaaseen. Irrotin kaikki vanhat niitit, leikkasin uudet kankaat vanhojen kaavoilla ja niittasin samalla tavoin takaisin. Selkänojan takaosan ompelin kiinni käsin, karhunlangalla.


Koska koristenauhaa ei löytynyt ihan oikeassa sävyssä, niin maalasin senkin kapealla siveltimellä. Kuvioita hioin hieman, jotta tulisivat vähän paremmin esille.


Tässä on tuolin vanha ilme, joka sekin on kyllä aika ihana. Varsinkin tuo kangas. Mutta tässä kuvassa näyttää paljon paremmalta, kuin olikaan.


Tässä taas näkyy totuus vähän paremmin. Sen verran ällöttävässä kunnossa päälliset oli, ettei tuolissa olisi enää tehnyt mieli istua.

13 kommenttia:

 1. Kaunis tuoli, vaikka vanhoista huonekaluista tykkäänkin niin kyllä uudistus teki tälle ihmeitä :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis tuoli, vaikka vanhoista huonekaluista tykkäänkin niin kyllä uudistus teki tälle ihmeitä :)

  VastaaPoista
 3. Mahtava uudistus! Tulee sulle kyllä kaunis työpiste! :)

  VastaaPoista
 4. Näyttää hyvältä ja sopivat hyvin yhteen, ovat kuin parikis luotuja :) hyviä löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! :) Välillä onnistaa :)

   Poista
 5. Oi, mikä tuoli ja työpöytä <3

  VastaaPoista
 6. Minä rakastan tällaisia vanhoja tuoleja, ihana uudistus! Työpöytä on kanssa todella kaunis.

  VastaaPoista
 7. Upea uudistunut ilme! Kankaasta tykkään myös paljon, näyttää tyylikkäälle vaaleaksi maalatuiden puuosien kanssa!

  VastaaPoista