Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

perjantai 1. huhtikuuta 2016

Ristipisto lapaset

Vielä yhdet lapaset! Vaikka toivonkin, ettei näitä enää tarvittaisi ennen syksyä.


Virkkasin nämä edellisistä jääneellä Nalle-langalla. Ajattelin, että lanka juuri riittäisi, mutta niin vain jäikin 7g vajaaksi :/. Nyt on taas melkein kerä nallea kaapissa siis. No ehkäpä sitten lähempänä syksyä voin tehdä samanlaiset, eri kuvalla.


Näistä tuli nimittäin juuri niin kivat kuin ajattelinkin. Varmasti tulee kovaan käyttöön.


Lapaset virkkasin aika tiiviiksi 2,5mm koukulla, 42:lla silmukalla. Tein ihan simppelit, ilman mitään ohjeita, tavallisilla kiinteillä silmukoilla.


Idean ja ohjeen löysin Pinterestistä. Alkuperäiset oli tehty koukkuamalla, mutta tästä kylästä kun ei löytynyt sopivaa koukkua, niin päätin kokeilla miten onnistuu tavallisena virkkauksena.


Ja hyvinhän ne onnistui! Kuviot on tehty valmiiseen lapaseen ristipistoilla, jämälankoja käyttäen. Jos ohje kiinnostaa, niin se löytyy täältä!

23 kommenttia:

 1. Voi miten kauniit! (: Ristipistokuvio sopii näihin kivasti.

  VastaaPoista
 2. Onpas ihanat lapaset! Ja kauniit värit. :)

  VastaaPoista
 3. Onpa kivat lapaset virkattuna ja ihana ristpistokuvio!

  VastaaPoista
 4. Upeat lapaset ja miten ihanaa että käytit ristipistoja lapasiin..luovaa työtä :)

  VastaaPoista
 5. Todella kauniit lapaset, mullakin on tuo sama idea tallennettuna pinterestissä. Nallesta tulee aika hyvän paksuiset lapaset kun on ohutta lankaa ja sitä löytyy meiltäkin kaapista, kiitos vinkistä :) Voisi olla seuraava virkkausprojekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo nallen paksuus oli näihin kyllä tosi hyvä, juuri sopivasti mahtui tuo ristipistokuvio :)

   Poista
 6. Kauneimmat lapaset, mitä olen koskaan nähnyt ❤ . Ristipistokuvion sävyt ovat niin upeat. Tällaiset olisi ihana tehdä, kiitoksia ohjelinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun ihana kuulla <3 kiitos paljon Hanna! :)

   Poista
 7. Nämä on kyllä niin ihanat! Itse olen viime aikoina kovasti innostunut ristipistoista ja erilaisia kirjoja on tullut roudattua kirjastosta selkä vääränä :). Muutama työ on jo muhimassa mielessä, mutta toteuttamaan en ole vielä päässyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Itse tykkään myös kovin tehdä ristipistoja ja on myös monta ideaa odottamassa toteuttamista :)

   Poista
 8. Wau, onpa upeat lapaset ja niin kauniit ristipistokuviot! Tässä parhaillaan olen itsekin virkkaustyön kimpussa, melko koukuttavaa puuhaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kehuista :)) On kyllä kirjaimellisesti koukuttavaa puuhaa! :)

   Poista