Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

perjantai 19. helmikuuta 2016

Synttärimekko

Pian on Ilonan 5v synttäreiden aika. Ja myös juhlamekon tekemisen aika. Viime vuonna neuloin vaaleanpunaisen pitsimekon ja sitä edellisenä ompelin violetin pitsimekon


Tällä kertaa sekä neuloin, että ompelin. Sattumalta kaapista löytyi Dropsin Baby Alpaca Silk lankaa muutama kerä ja lankaan hyvin sopivaa, Kankaiselta ostettua vaaleanlilaa pitsiä. Ostin Ravelrystä löytyvän Laura lace dress ohjeen ja ostamisen jälkeen vasta huomasin, että koot olikin tosi pieniä. Ja valitsemani lanka kaikenlisäksi ohuempaa kuin ohjeessa käytetty.  Soveltelin siis aika paljon, mutta lopputuloksesta tuli kuitenkin onneksi ihan hyvä ja sopivan kokoinen.


Koska ilmat ei vielä salli ihan lyhythihaisella juhlimista, niin neuloin mekon kaveriksi boleron. Etsiskelin siihen ohjetta pitkät tovit, mutten löytänyt ainuttakaan sopivaa.


Niimpä kokeilin lopulta neuloa ilman ohjetta. Ihan täydellinen siitä ei tullut, mutta tarpeeksi hyvä kuitenkin :D Lankana tässäkin sama, ihanan pehmeä Dropsin Alpakkasilkki.

Mekon selkäpuolella on nappilista, helpottamassa pukemista.


Helmaan voisi ehkä lisätä vielä vähän tylliä. 

8 kommenttia: