Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

lauantai 9. tammikuuta 2016

Pitsitunika

Kankaiselta löytyi heräteostona kaksi metriä ihanaa joustopitsiä, hintaan 15€. Tuntuu sellaiselta, ettei kovin nopeasti olisi täynnä kuminauhan pätkiä. Hyvin vähäisesti joustava siis. Samalla reissulla löytyi myös kolme metriä mustaa joustavaa vaatetuskangasta. En tiedä tarkkaan edes mitä materiaalia, mutta sellaista, joka ei rypisty, eikä hiosta. Suunnitelmana oli ensin tehdä juhlamekko, mutta sitten kaavalehtiä ja kirjoja selatessa silmiini osuikin Mekkotehdas aikuisille kirjan Aino.


Tein mekon pienimmässä koossa, mutta vähensin taitteelta vielä puolisen senttiä, koska kaavassa pääntie ja koko kappaleet näyttivät jotenkin niin kovin leveältä. Myös hihoja kavensin aika reippaasti, koska kangas oli joustavaa ja kaavat taas joustamattomalle.


Henkarilla mekko näyttää lähinnä yöpaidalta, mutta onneksi päällä ei :)


Taakse ompelin ihan tavallisen vetoketjun. Tykkään vetskareista, joten aika harvoin käytän piiloketjuja. Malliin ja kokoon olen oikein tyytyväinen. 


Tämä nahkainen vyö tuo kyllä niin moneen vaatteeseen ihanan lisän. Ja koska se mätsää hyvin hiuksiini, niin ei haittaa vaikkei se olekaan kenkien kanssa ihan samaa sävyä.


Pääntie on tässä mallissa oma lempparini!

22 kommenttia:

 1. Todella kaunis tunika!

  VastaaPoista
 2. Taidan kopsata ideaasi, niin ihanalta tämä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista :) kiva kuulla, että sait inspiraation!

   Poista
 3. Kaunis ja keveän näköinen mekko - kuin keiju.

  VastaaPoista
 4. Aivan upea! Ja tosiaan henkarilta päälle muutos on suuri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tässä oli kyllä joo oikein yllättävä muutos :)

   Poista
 5. Upea, niin kaunis mekko ja kuvat!

  VastaaPoista