Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Piparkakkutalo Frozen -henkeen

Jo perinteeksi muodostunut piparkakkutalon rakennus meinasi tänä vuonna kiireen lomassa jäädä tekemättä. Lopulta päätin, että oma isäni jää nyt ilman villasukkia, koska en vaan mitenkään enää ehdi ja aloin sitten väkerrellä piparitaloa. 


Ilona toivoi, että tehtäisiin Frozen -linna. Pinterestistä etsiskelin sopivia kaavoja ja ideoita, mitään kuitenkaan löytämättä. Lopulta leikkasin paperista sopivan näköisiä paloja ja niiden mukaan sitten veitsellä leikkasin taikinasta. Helpoimmalla pääsi, kun kauli taikinan suoraan leivinpaperille ja poisti vain ylimääräiset taikinat välistä. Näin palaset pysyi samankokoisina ja muotoisina helpoiten. 


Pienimmät palat paistoin 150 asteisessa uunissa, enkä tällä kertaa polttanut ainuttakaan palaa.


Katto sai muotonsa, niin, että nostin juuri uunista tulleet kattopalat paikoilleen. Olin siis rakentanut talon valmiiksi, ennen katon paistamista. Pidin paloja hetken paikoillaan, kunnes olivat jäähtyneet sen verran että muoto pysyi ja sitten vain kiinnittelemään.


Koristukset toteutin pikeerillä. Sekoitin yhden kananmunan valkuaisen, reilusti tomusokeria, vähän sitruunaa ja aavistuksen leivinjauhetta. Siniseen massaan lisäsin vain yhden tipan sinistä elintarvikeväriä, vaikka se näyttikin lähes valkoiselta. Väristä tuli kuivuttuaan juuri sellainen harmaansininen kuin toivoinkin. Tänä vuonna olin vähän myöhässä joulukorttienkin kanssa, joten lasten kuvilla varustetut kortit jäi nyt tilaamatta. Sen sijaan askartelimme lasten kanssa lumiukkoja. Mielestäni näistä tuli tosi hauskoja :)6 kommenttia:

 1. Nyt kyllä on niin hieno piparkakkutalo, että talotonta naista oikein hengästyttää! En ole siis koskaan ikinä leiponut piparkakkutaloa :D
  Ihania kortteja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kehuista <3 Kannattaa joskus kokeilla ;) Tää on hauskaa näpertelyä!

   Poista
 2. U-PE-A taloa! Varmasti tyttökin on onnellinen tästä.
  Oikeat hyväntuulen kortit. Tuollainen on varmasti mukava saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Kyllä oli tyttökin onnellinen. Tällä on leikitty kuin nukketalolla :D

   Poista
 3. Kerrassaan upea talo! Eihän tuollaista henno edes syödä :). Kortit ovat kyllä suloiset, hymy nousee väkisin huulille. Ilahduttavat taatusti saajia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Kyllä kieltämättä pikkuisen kirpasi, kun lupasin että joulun jälkeen saa syödä :D Korteista on tullut enemmän kiitosta, kuin niistä valokuvakorteista :D

   Poista