Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

lauantai 26. joulukuuta 2015

Kerttuja

Joululahjat on annettu, joten nyt voi paljastaa tännekin muutamia itsetehtyjä lahjoja. Kuvat tosin pikaisesti pimeässä hoidettuja, koska en sattunut olemaan päiväsaikaan joulun alla kotona. Ai että odotan jo valoisampaa aikaa! Onneksi pian alkaa taas jo päivät pidentyä.


Äidilleni neuloin säärystimet. Sopivia malleja etsiessäni ja miettiessäni päädyin helppoon ja näyttävään Kerttu-sukan malliin. Lisäsin muutaman silmukan ja takaosan tein ohjeesta poiketen 2o 2n joustinneuleena. 

 

Lankana näissä on Teeteen Salla. Tein niin pitkät kuin yhdestä 50g:n kerästä sattui tulemaan ja mielestäni mitta onkin juuri sopiva.


Näistä tuli sen verran kivat, että pitää ehkä yrittää tehdä itsellenikin.


Samalla Kerttu-mallilla tein myös ystävälleni. Näissä lankana Gjestalin Janne. Ohjeesta poiketen tein varsiin pienen pätkän joustinneuletta ja kärkikavennukset tein sädekavennuksilla, miten nyt kuvio sattui sallimaan. Halusin, että pitsineule jatkuisi mahdollisimman pitkälle, lopputulos on mielestäni näin paljon kauniimpi.


Molempien lahjojen saajat kiittelivät kovasti, joten olivat onneksi mieleisiä :)

5 kommenttia:

 1. Kaunista neulepintaa, itsekin tykkäisin tuollaisista lahjoista!

  VastaaPoista
 2. Ihanat säärystimet ja upeat sukat. Tuo sininen on kyllä niin kaunis. Sopii ihanasti tuohon malliin. Varmasti saajalleen mieleisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Omastakin mielestä tulee kauniisti tuo kuvio esiin sinisessä :)

   Poista
 3. Molemmissa on todella kaunista neulejälkeä, kuviot ja lankojen värit sopivat toisiinsa. Kauniit lahjat <3!

  VastaaPoista