Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

keskiviikko 30. joulukuuta 2015

I Love Sava

Saumanvara ompeluryhmässä järjestettiin tempaus, jossa jäsenillä oli mahdollisuus tilata yllärikangasta. Kuosi on Jenni Mäensivun käsialaa ja kankaan teetätti Ikasyr. Oman yllätyksen itselleen tilasi yli 400 ompelijaa ja paketin sai avata jouluaattona.


Kun avasin omani, yllätys oli todella suuri! En ollut osannut odottaa oikein mitään ja ajattelin heti, että tästähän saa vaikka ja mitä! Kaikki kuosit ja värit olivat jotenkin ihanan erilaisia ja inspiroivia. En osannut ajatella tätä yhtenä kankaana, vaan halusin käyttää jokaisen kuosin erikseen.Ensimmäisenä palaa katsoessani ajattelin, että tuosta leikkaan pipon ja sen sitten leikkasinkin ensimmäisenä keskeltä kangasta.  Rasti osuus päätyi Antonille paitaan. Kaavana jälleen Ottobren Autumn Forest, pienin omin paranteluin. Kivan kuosin vuoksi päädyin ihan peruspaitaan. Rintataskulla ja erivärisillä tikkauksilla lisäsin pieniä yksityiskohtia.Pipoon kokeilin Cutie -blogista löytyneellä ohjeella nahkaista merkkiä. Valitettavasti omistan vain ohuita nahkoja, joten kirjaimet näkyvät vain ihan läheltä. Se ei kuitenkaan haittaa, mielestäni merkki näyttää pipossa silti ihan hyvältä. Pitänee hankkia myös vähän paksumpaa nahkaa ja kokeilla uudelleen.


Tänään oli lauha päivä, joten juostiin äkkiä nappaamaan pari kuvaa. Pipo sopii mielestäni niin tytölle, pojalle kuin itsellenikin :)


Anton ei tosin ollut kovin yhteistyöhaluinen :D


Meikkipussukkaan sain idean vanhasta, likaisesta pussista, jonka päätin purkaa kaavoiksi. Sain hyödynnettyä siitä myös tereen, joka tosin oli väärän värinen. Päällystin sen mustalla resorilla. Trikoon taakse silitin vahvan tukikankaan, joten se käyttäytyi ommellessa kuin perus joustamaton puuvilla.


Sisäpuolelle ompelin vuorin vettähylkivästä ohuesta ulkoilukankaasta. Katsotaan saisinkohan joskus siitä aikaiseksi myös sen takin, johon sitä alunperin olen suunnitellut :D


Viimeisestä, violetista palasta olisin halunnut tehdä itselleni, mutta vaikka miten päin sitä pyörittelin ja mietin, niin en saanut sitä riittämään haluamallani tavalla. Vaihdoin suunnitelmaa ja ompelin Ilonalle mekon. Ajatuksena sellainen, jota voisi pitää talvella neuletakin kanssa, kesällä sellaisenaan ja vaikka juhlissakin.


Leikkasin violetista kankaasta pienen näytepalan taskuuni ja täysin sattumalta ek:n palalaarista pongasin palasen ihan saman väristä trikoota, kuin kankaassa olevat vaaleat kuviot. 

Kaavaksi mekkoon valikoitui Autumn Roses, jolla olen tehnyt aiemminkin monta toimivaa mekkoa. Tähän versioon muokkasin hieman kädenteitä, kun ne on mielestäni ainakin takaa ollut vähän turhan avarat. Taakse ompelin piilovetskarin, joka ei kyllä pysy ihan piilossa, mutta ei se haittaa :D


Tyttö on onnellinen uudesta mekostaan!


Ai että mä vihaan tätä sisätiloissa kuvaamista, kun ei ole tarpeeksi hyviä työkaluja sellaiseen. Mutta lisätään tämä nyt silti, kun näkee yläosan paremmin :)

20 kommenttia:

 1. nämä on kaikki todella hienoja. ihan uskomattomia kerrassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, ihanaa kuulla, että tykkäät :)

   Poista
 2. Tosi kivoja juttuja. Ihan ihmeellistä tosiaan, että tuo kangas taipui myös noin herkäksi ja herttaiseksi mekoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! :) Ihan totta, tästä on kyllä niin moneksi

   Poista
 3. Hienoja vaatteita. Olet saanut kivasti pilkottua kangasta useaan juttuun, ja vaikea uskoa, että kaikki tuotteet ovat samasta kankaasta, niin erilaisilta näyttää lopputulokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, muiden lopputuloksia katsoessa myös kangasta käytettynä sellaisenaan on saatu tosi hienoja lopputuloksia :)

   Poista
 4. Upeat! Miksen nähnyt tätä näin monipuolisesti :)
  Minuu harmittaa kun menin kuitenkin hätäisesti tekemään päätöksiä ja nyt ihnhottaa! :D
  ..jatkojalostusta luvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) No voihan harmi, toivotaan että saat jatkojalostettua mieleisempiä juttuja :)

   Poista
 5. Hienoja! Kivasti hyödynnetty useampaan ihan omaan juttuunsa :)

  VastaaPoista
 6. Mahtavasti olet hyödyntänyt koko kankaan.

  VastaaPoista
 7. Upeasti käytetty tämä kangas!!!

  VastaaPoista
 8. Todella luovasti sait käytettyä kaikki osat harmonisen lopputuloksen aikaan saamiseen. Upeita vaatteita!

  VastaaPoista
 9. Komppaan edellisiä; tosi hienosti olet saanut käytettyä kankaan ja lopputulokset onnistuneita :)

  VastaaPoista
 10. Valtavan hienosti hyödynnetty kangas <3

  VastaaPoista