Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

lauantai 21. marraskuuta 2015

Karelia tunika

Kädentaidot messuilta ostin puolitoista metriä ihanaa Käpysen Karelia- kuosista merinovillaa. Olin sitä jo pitkään miettinyt tilaavani, mutta sitten kun vihdoin näin livenä, niin se olikin vielä kauniimpaa kuin olin ajatellutkaan.


Koska merinovilla on kovin joustavaa, niin kotikoneilla on vaikea saada hyvää saumaa, niin että se joustaisi, muttei alkaisi aaltoilla. Niimpä jäin yhtenä päivänä töiden jälkeen Kainoon ompelemaan paremmilla koneilla. 


Tunikan kaavoina käytin Kainon Eeva-mekon kaavaa. Säärystimet leikkelin silmämääräisesti jämäpaloista. Ja tästä palasesta riitti myös Ilonalle leggareihin koossa 122cm.


Tästä tuli kyllä niin ihana!


Hihat jätin vajaamittaisiksi, kun ajattelin, etten sitten olisi jo liian kuviollinen.


Varsinkin ruskean nahkavyön kanssa toimii mielestäni varsin hyvin.


Empä olisi uskonut, että saan tästä palasesta näin monta vaatekappaletta <3


Lapasten kaavat sain myös messuilta, niistä kiitos kuuluu Tyyne-Esterin Annille ja Tehtaamon Tiinalle! Kaava on tosi hyvin istuva, kiva ja helppo tehdä.20 kommenttia:

 1. Todella hyvän näköinen tunika, varsinkin tuon vyön kanssa!

  VastaaPoista
 2. Älyttöman kaunis tunika! Ja muutenkin kivat kuvat!

  VastaaPoista
 3. Upea ja tyylikäs ja tosiaan tuo vyö viimeistelee asun ihan nappiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) itsekin tykkään, että vyö suorastaan kuuluu tähän mekkoon!

   Poista
 4. Todella kaunis tunika! Kangas on kyllä uskomattoman nättiä, sopii tunikaan todella hyvin. Vajaamittaiset hihat ovat kyllä piste i:n päälle, pidemmillä hihoilla olisi voinut tosiaan olla vähän kirjavamman oloinen..

  VastaaPoista
 5. Mieletön lopputulos!! Toi kangas on kyllä tosi ihanaa, ja tää vaan vahvisti sitä, että munkin täytyy Kareliaa tilata. ;)

  (Ja hyvä, kun mainitsit tuosta ommeltavuudesta - taidan siis suosiolla lainata ystävän saumuria :P)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti :) kiva että vinkeistä oli apua ;)

   Poista
 6. On kyllä ihana, lämpimän näköinen, näkee vilukissa heti. Niin olen itselleni lähiaikoina kaivanut kaikki lämpöiset kankaat esiin. Vielä kun jostain saisi hetken aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) itsekin kova palelemaan, joten merinovillaiset vaatteet kyllä talven pelastus <3

   Poista
 7. Wau! Todella kaunis asu, vyö sopii siihen täydellisesti ❤ .

  VastaaPoista
 8. Huh huh miten upea mekko!! Tyylikäs kokonaisuus, vyö sopii kyllä täydellisesti. Tämä on niin minun tyylinen mekko:) Minulla olisikin kaapissa vielä viime talvena ostettua Kareliaa ja olin vähän sunnitellut loppupalasta hametta, saa nähdä ehdinkö toteuttaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hameenakin, ai että! Oisin itsekin tehnyt, sellasen vähän korkeavyötäröisen, mutta harmi kun ei kangas riittänyt. Kiitos kehuista :))

   Poista