Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Joulukalenteri

Ompelin pari vuotta sitten joulukalenterin. Nyt parin vuoden jälkeen en vaan oikein pidä siitä enää :D Niin se mieli muuttuu! Päätinkin sitten ommella uuden, toisenlaisilla väreillä. 


Luukkuja virkkasin, neuloin ja ompelin. Materiaaleina pellavaa,  merinovillaa ja puuvillaa. Myös erilaisia puuvillapitsejä käytin koristeluun.


Kaikki numerot virkkasin.


Pitäähän talossa olla ovi ja ikkunat! Ajattelin, että saan kalenterin tänään valmiiksi, niin että saan kuvattua sen valoisalla. Noo, olin jo loppusuoralla, kunnes huomasin, että olin ommellut luukun 9 väärinpäin ja että kissanpentumme oli vienyt yhden luukun leikkeihinsä, eikä sille ollut edes paikkaa. Huoh, vähän purkamista ja taas ompelemista ja sitten olikin jo hämärää. Ei siis tule tämä kuvissa oikein oikeuksiinsa. Mutta minkäs tälle synkälle ajalle taas mahtaa. Muuten olisi taas mennyt ensiviikon loppuun, ennen kuin olen taas valoisaan aikaan kotona, joten mennään nyt näillä.


Ylös ompelin pitsistä ripustuslenkin ja kalenterin taakse tein kujan, johon pujotan sopivan puukepin, heti kun sellainen jostain tulee vastaan. Näin kalenteri pysyy suorassa seinällä. 


Ebaystä tilasin pieniä poneja, joita ajattelin laittaa yllätykseksi, sekä muutaman kynsilakan ja pinnejä. Pojan kalenteri on myös työn alla. Saa nähdä, ehtiikö se valmistua kahden viikon aikana. Jos ei, niin otetaan sitten se vanha kalenteri käyttöön.


12 kommenttia:

 1. Todella kaunia ja selkeä:)
  Minunkin pitäisi alkaa keksimään täytettä lasten kalenteriin...lego-ukkoja ajattelin tilata netin "varaosa-legomaailmasta" pojalle ja likoille onkin helpompi laittaa hiusjuttuja jne:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Joo pojan luukkuihin on kyllä paljon vaikeampi keksiä! Pitääpä itsekin katsella noita lego-ukkoja :)

   Poista
 2. Kaunis! :) Neiti tilasi minulta "jonkun ihanan karkkikalenterin, jonka oot ite tehny", mutta pojat haluaa mieluummin kaupan kalenterin. Hyvä homma! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meilläkin olis kyllä kelvannut ihan mitkä vaan kalenterit :D

   Poista
 3. Kaunis!!! Kiva idea toteuttaa numerot virkkaamalla! Olin jo luopunut ajatuksesta tehdä joulukalenteri mut tässä on jotain niin ihanaa, että pitää varmaan kuitenkin vähän vielä suunnitella ja ottaa ajatuksiin takaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla, että tuli sinullekin inspiraatio tästä :) Numerot oli tosiaan helpot virkkaamalla. Noihin kankaisiin kiinnitin ne ompelukoneella.

   Poista
 4. Oi, onpas kaunis kalenteri! Ihanasti yhdistetty neulottua, virkattua ja ommeltua. Kauniit väritkin.

  VastaaPoista
 5. Kaunis kalenteri! Ihana yksityiskohta nuo verhot :)

  VastaaPoista