Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

lauantai 24. lokakuuta 2015

Ropes n Pearls

Antonille tekemästäni villatakista jäi yli keltaista merinovillaa reilu kerällinen. Ajattelin, että sitä olisi juuri sopivasti johonkin simppeliin pipoon, johon voisi lisätä turkistupsun.


Simppeli vaihtui vähemmän simppeliin, kun törmäsin Ravelryssä tähän ihanaan Ekaterina Blenchardin Ropes n Pearls ohjeeseen. Tein ohjeen koolla S ja käyttämäni Hjertegarnin extrafine merino -lanka on vahvuudeltaan samaa, kuin ohjeessa käytetty. Sanoisin, että koot ovat ennemmin pieniä kuin isoja. Tästä tuli juuri sopiva Antonille, mutta seuraavasta koosta olisi ollut iloa kauemmin.


Neulominen oli aika hidasta, mutta mallikerran oppi nopeasti ulkoa.


Etsiskelin valmiita turkistupsuja netistä, mutten ehtinyt tilata, kun löysin vintiltä vanhan talvitakin hupun. Takki on lähtenyt kierrätykseen jo aikaa sitten, mutta muistan, että säästin hupun, juurikin sen turkisvuorin takia. Ajattelin, että sillä saattaisi olla joskus vielä käyttöä. Ja nyt sitten leikkasin siitä pienen pyöreän palan, ompelin reunoille kiristyslangan, suputin sen palloksi ja ompelin pipoon kiinni.


Malli on mielestäni tosi kaunis! Teen varmasti toisenkin myöhemmin. Ehkä Ilonalle jossain toisessa värissä.
10 kommenttia:

 1. Ihana, ehdottomasti kokeilen itsekin tehdä!

  VastaaPoista
 2. Ihana pipo! Ja ihana on pikkuherrakin. ❤ Hyvä idea tuo turkistupsu.

  VastaaPoista
 3. Kaunis malli. Alkoipa neulomissormia syyhyttämään...!

  VastaaPoista
 4. Kaunis pinta! Turkistupsu näyttää hyvälle tuon keltaisen parina. Tykkään näistä ihanista kuvistakin paljon!

  VastaaPoista