Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kalkkimaalia

Etsiskelin tori.fi:stä sopivaa rokokoo kalustoa, sellaista, jossa olisi irrotettavat istuintyynyt, mukava istua, mieleisen väriset, ei liian krumeluurit, tarpeeksi lähellä ja tietenkin edulliset. No löysinkin pian etsimäni ja olin jo sopinut kaupoista. Myyjä lupasi vielä mitata sohvan leveyden, jotta saisin mitattua mahtuuko se pakettiautoon.Harmikseni sainkin sitten viestin, että valitettavasti joku kävikin äsken ostamassa sohvat. Kyllä otti päähän! Mutta jatkoin etsintää ja lopulta löysin täysin samanlaiset kalusteet, kuin ensimmäisetkin, mutta vielä lähempää ja tosi halvalla. Sovin kaupoista ja lähdin heti seuraavana päivänä niitä noutamaan. 


Ajattelin, että päivittäisin kalusteiden puuosat maalaamalla. Olin jo aiemmin kokeillut kuvanmuokkausohjelmalla muutella puuosien värisävyä eri sävyillä ja päädyin lopulta vaalean harmaaseen sävyyn. Maaliksi valikoin Jeanne D'arc livingin Vintage kalkkimaalin, värisävynä Stone Grey. Sävy on tosi vaalea harmaa, lähes valkoinen.Pinnasta tuli mielestäni tosi kaunis, juuri sohvien tyyliin sopiva. Kalkkimaali on kyllä tosi kätevää, se tarttuu lähes mihin pintaan tahansa, eikä tarvitse välttämättä hioa etukäteen ollenkaan. Itse kyllä karhensin pintoja hieman. Ja aivan älyttömän riittoisaa tämä on myös. Tilasin kaksi pientä purkkia, joilla maalasin sohvan ja kahden nojatuolin puuosat, hyllylevyn ja peilin reunukset ja maalia jäi vielä ylikin. 


Kalkkimaalin jäljiltä pintaa voisi kuvailla liitutaulumaisen mattapintaiseksi. Levitin kankaanpalalla maalin päälle vielä värittömän vahan. Vahattuna pintoja on helpompi pitää puhtaana. Se ei kuitenkaan poista mattapintaisuutta.


Saimme takkahuoneen ikkunoihin vihdoin verhotangotkin, joten ompelin verhotkin ikkunaan. Kangas on ihanaa roosansävyistä pellavaa. Tamppien pitsit leikkasin vanhoista pitsiverhoista.


Muuten täällä uuden laajennusosan puolella onkin vielä aika keskeneräistä. Listat puuttuu, sähkötöitäkin jonkun verran, väliovet ynnä muuta, mutta paremmalla puolella ollaan jo.Toisen nojatuolin sijoitan varmaankin makuuhuoneeseen.


Ja tässä vielä sohvan alkuperäinen asu, nojatuolit oli tietenkin samanväriset.

8 kommenttia:

 1. Hieno uudistus :) Minäkin olen tämän tyyppistä sohvaa, ehkä vähän pienempää ja kevyempää tosin, etsinyt makuuhuoneeseen. Tai miksei nojatuolikin kävisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) torista löytyy kyllä melkein mitä vaan, sieltä vaan aktiivisesti seuraamaan :)

   Poista
 2. Kylläpä tuli jotenkin arvokkuutta lisää tuolle sohvakalustolle. Ja pakko sanoa, että kuolaan täällä tuon upean kaapin perään! Sellaista olen metsästellyt jo aika tovin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) kaappi löytyi kirpparilta ihan superhalvalla, se oli niin likainen, ettei ollut muille kelvannut. Ja mikä kaunotar siitä paljastuikaan :)

   Poista
 3. Sohva on muuttunut paljon kauniimmaksi maalauksen jälkeen! Kaunis toki ruskeanakin, mutta paremmin sopii pehmusteisiin tuo vaaleampi sävy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minunkin mielestä! Ja istuu paljon paremmin muuhunkin sisustukseen :)

   Poista
 4. Hei - esimerkkisi innoittamana hankin juuri oman rokokoo-setin savunsinisenä versiona tori.fi:stä :). Pakko kysyä: miten suojasit kankaan ja verhoilunaulat maalatessasi? Tosi siistinä olet saanut maalin ympäristön pysymään ja itseäni huolestuttaa, mahdanko onnistua samaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva kuulla :) poistin vain istuintyynyt maalauksen ajaksi, mutta muuten en suojannut mitenkään. Uhkarohkeasti sudin vain pienellä pensselillä ja vakaalla kädellä :D

   Poista