Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Villikkoraitaa

 Jossain vaiheessa tuntui, että Ilonalla on kaappi ihan tupatentäynnä vaatteita. Mutta sitten havahduin, että suunnilleen kaikki onkin järjestäen pieniä :o. Kesän aikana on tapahtunut melkoinen kasvupyrähdys.


Kun piirtelin Autumn Forest ja Lizard kaavat koossa 116/122 ja leikkasin kankaita, katselin, että näihin tulee kyllä tosi paljon kasvuvaraa. Sovitellessa huomasin, että kylläpä nämä saakin ottaa ihan heti käyttöön. Minne ne pienet lapset on oikein kadonneet?!


Fb:n saumanvara-ryhmän perjantain haasteena oli "leikkaukset". Piirsin ensin paperille kuvan ja kokeilin erilaisia variaatioita. Jäi vielä muutama muukin kokeilemisen arvoinen luonnos odottelemaan, mutta tällainen "kolmio" kokeilu tällä kertaa.Hupparista tein mekkomallisen, koska täällä on nyt sellainen prinsessavaihe, ettei niitä huppareita puettaisi ollenkaan. Mutta varsinkin näin alkusyksyn viileinä aamuina, esim. päiväkodissa oikein käteviä. Villikkoraita joustocollege on tilattu Royal-tuotteelta.Hupun vuorissa kurkkii Viljamin Puodin kuokkavieraat ja samasta kankaasta tuli tehtyä myös ihan peruspipo.
17 kommenttia:

 1. Ihanat! Kauniit leikkaukset tuossa kolmeiotunikassa ja tämä huppari on kyllä aivan <3 Onkohan pakko naputella Royalilta villikkoraitaa tännekin :D

  VastaaPoista
 2. Äkkiä ne lapset kasvavat. Koko ajan saa olla tekemässä isompaa ja isompaa. Nätit vaatteet on Neito saanut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Jouduin oikein ostamaan vaatteita, kun en ole ehtinyt tekemään! Kiitos :)

   Poista
 3. Todella ihana tuo vinoleikkaustunika!

  VastaaPoista
 4. Hurjan ihanat vaatteet syksyyn! <3 Meillä tapahtui kesällä sama juttu ja taas on päästy ompelemaan lapsille urakalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 niin lapset vaan kasvaa! Toisaalta hyvä, niin saapa ainakin jatkaa harrastusta ;)

   Poista
 5. Kuulostaa tutulle, olen tyhjennellyt lasten vaatekaappeja pienistä vaatteista. Kaupasta olen ostanut sitten uutta tilalle kun en ehdi ommella niin paljon kuin tarvis..:) Tunikan vinot leikkaukset on kyllä tosi nätit, värit passaa hienosti yhteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon :)) Joo mulle kävi just samoin, että oli pakko ostaa kaupasta vaatteita, kun ei ehtinyt samaa tahtia enää ommella!

   Poista
 6. Ihania vaatteita! Hauska idea nuo leikkaukset tunikassa :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita vaatteita! Pitäis itekin rohkaistua kokeilemaan erilaisia leikkauksia paidoissakin kun niillä saa niin kivasti ilmettä peruspaitaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niin tosiaan saa ja tosi kivasti myös hukattua tilkkuja, joista ei enää koko kappaleeseen riittäisi ;) Kannattaa kokeilla!

   Poista
 8. Kauniita vaatteita! Pitäis itekin rohkaistua kokeilemaan erilaisia leikkauksia paidoissakin kun niillä saa niin kivasti ilmettä peruspaitaankin.

  VastaaPoista
 9. Minäkin ihailen tuota tunikaa, kauniit leikkaukset ja värimaailma. Sievä takki ja pipo. Lasten kasvutahti on hurjaa. Joka kerta kauden vaihtuessa sen viimeistään huomaa, kun edellisen vuoden reilulla kasvunvaralla tehdyt vaatteet eivät enää sovi.

  VastaaPoista