Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Jumppapussit ohjeineen

Päiväkodin reissuvihossa luki toive jumppapusseista, joten sellaisethan piti sitten tehdä! Ostin joustamatonta collegea ja nyöriä Kankaiselta. Tähdet on puuvillaa ja trikoota.Leikkasin kaksi erikokoista tähteä, silitin ne liimakankaan avulla kiinni pussukkaan ja ompelin reunoista tavallisella suoraompeleella.


Nyörien kiinnitys niin, että ne saa vetämällä suppuun, ei meinannut ensin mahtua päähäni ollenkaan, koska en uskaltanut saksia nyöriä. Ompelin sitten pikaisen, pienen testikappaleen, johon harjoittelin matonkuteen avulla ja sitten tajusinkin heti :D 

  Koska jumppapussin kokoa miettiessä en törmännyt missään ohjeisiin, niin ajattelimpa kirjoittaa nopean ja helpon sellaisen:


Leikkaa valitsemastasi kankaasta kaksi suorakaiteen muotoista palaa, joiden koko on noin 37,5cm x 53cm. Jos teet pussukkaan kuvion, niin tee se ensimmäisenä. Huolittele myön molempien kappaleiden yläosat saumurilla ja sivuista ylhäältä noin 15cm.


Laita sitten pussukkakappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele reunat, jättämällä yläosasta ompelematta noin 11cm (nyörikujia varten) ja samoin alaosasta noin 8cm. ( nyörien kiinnitystä varten). Taita yläosien sivujen saumuriompeleet nurjalle ja tikkaa suoraompeleella kuvan mukaisesti^^.


Sen jälkeen taita yläosat nyörikujia varten ja ompele suoraompeleella läheltä reunaa.


Nyörit voi kiinnittää halutessaan vain ompelemalla, mutta itse halusin lisätä pienet mustat yksityiskohdat. Leikkasin mustasta puuvillasta palat, kokoa 7,5cm x 6cm, taitoin kahtia ja ompelin reunat. Sitten taitoin ne kuvan mukaisesti renkaaksi.^^


Tässä vaiheessa leikkaa kaksi nyöriä, pituudeltaan noin 175cm. Pujota toinen nyöri oikealta toiseen kujaan ja toinen vasemmalta toiseen.


Sitten pujota kuvan mukaisesti taas vastakkaisista suunnista. Tasaa nyörit suunnilleen saman mittaisiksi ja käännä koko työ oikein päin. 


Pujota mustat, renkaaksi ommellut palat nyöreihin kuvan mukaisesti ja neulaa päälimmäisiin kappaleisiin. Käännä sitten taas työ nurin päin. (Ei ole pakko tehdä tätä oikeinpäin kääntöä ollenkaan, mutta helpompi minulle havainnollistaa miten nyörit kiinnitetään)


Nurjalta näyttää siis tältä. Lopuksi ompele sivut ja alaosa kiinni. Itse vahvistin vielä nyörien kohdat suoraompeleilla.


Ja tikkasin vielä alareunan oikealta puolelta. Ja valmista tuli!

Toivottavasti ohjeesta ymmärtää jotain :D

12 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta, tämä pitää ehdottomasti testata! Hirmu kivat jumppapussit ja söpöissä väreissä vielä :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marika :) Kiva, jos ohjeelle on käyttöä!

   Poista
 2. Kiitos ohjeesta! Tämä tuli kuin tilauksesta! Tällainen pussukka juuri tarvittaisiin meillä sisäpelikenkien ja juomapullon kuljettamiseen harkkoihin. Nyt säästyn noiden nyörien pujottelun pähkäilemiseltä - kiitos siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä :) Se nyörien pujottelu tässä se "vaikein" osuus olikin, vaikkei siinäkään sitten lopulta mitään vaikeaa ollut :D

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta! Täytyypä testata :)

  VastaaPoista
 4. Oletpas laatinut hyvät ohjeen. Kiitos! :)

  VastaaPoista
 5. Selkeä ohje. Ihanan raikkaat jumppapussit olet tehnyt!

  VastaaPoista
 6. Kiitos muistutuksesta, että koululaiselle on ollut tilauksessa jumppapussi. Äiti oli jo unohtanut... Todella kauniit jumppapussit olet ommellut!

  VastaaPoista