Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

tiistai 4. elokuuta 2015

Torkkupeitto

 Työpaikaltani, Kainosta, jää paljon neuletilkkuja ylimääräiseksi, vaikka mahdollisimman paljon koitamme niistä kaikenlaista loihtiakin. Kaikesta ei vaan mitenkään ehdi, joten joskus niitä tulee kannettua myös kotiin, siinä toivossa, että kotona sitten ehtisi.

Tällä kertaa halusin kokeilla torkkupeittoa, salmiakin muotoisista paloista, samalla idealla, kuin aiemmin tein sen nahkaisen laukun.


Vaikka materiaali on joustavaa, kampapuuvilla-neulosta, niin ompelin palat yhteen ompelukoneen suoralla ompeleella. Yläsyöttäjä oli tähän hommaan varsin suuri apu.


Olisin voinut haluta tästä vielä ehkä aavistuksen pidemmänkin, mutta eihän juuri näitä värejä löytynyt enää tarpeeksi isoja paloja. Ihan hyvä tämä kuitenkin näinkin on. Taustakankaaksi valitsin mintun värisen joustavan trikoon.


 Lopuksi ompelin suoralla ompeleella myös reunat, jotta taustakangas pysyisi kauniimmin paikoillaan.


Ja sitten Kaino-tyynyn kaveriksi sohvalle :)

26 kommenttia:

 1. Oi että, tuli sopivasti tämä postaus. Lainasin eilen kirjastosta tilkkutyökirjoja ja katselin tuon tyylistä ohjetta:) yritän epätoivoisesti päästä tilkuista eroon ja soveltaa tilkkutyötä vaateompeluun. Todella upean peiton olet ommellut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) joo, vaatteisiin myös tilkuista saa vaikka mitä ihanaa :)

   Poista
 2. Ihana! Vähän retro, mutta täydellistä nykyaikaa. Ja mikä isointa, niin aivan sun näköinen ja sun näköistä jälkeä. Kyllä sopii köllötellä syksyllä kynttilän valossa tän alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Mia :) itsekin tehdessä mietin, että tuleeko liian retro, mutta nuo hempeät värit sinapinkeltaisen kanssa kompensoi kivasti!

   Poista
 3. Kaunis peitto neuloksesta. Hyvin pysyvät kuosissaan, ei veny, ei vanu.

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis! Täytyykin pistää tämä muistiin :)

  VastaaPoista
 5. Ai että kuin ihana! En ole uskaltautunut vielä tilkkutöitä ryhtyä tekemään. Ne vaativat niin suurta tarkkuutta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Onhan niissä kyllä oma hommansa, mutta välillä kiva näpertää :)

   Poista
 6. Kaunis peitto ja kiva idea tuhota tilkkuja ;-)

  VastaaPoista
 7. Oi, todella kaunis peitto <3! Sävyt ovat niin kauniita ja taitavasti valmistettu nuo tähdetkin!

  VastaaPoista