Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

sunnuntai 2. elokuuta 2015

November Socks

Kyllä huomaa, että syksy on tulossa, kun villasukkien neulominen alkaa taas maistua. Vaikka syksyltä tämä koko kesä on melkein kyllä tuntunut.

Niina Laitisella on aivan ihania ohjeita Ravelryssä. Nämä sukat neuloin siis November Socks ohjeella. Muuten ihan ohjetta mukaillen, mutta jalkaterästä jätin yhden mallikerran pois, koska ohje oli koolle 39 ja oma jalkani on kokoa 37.


En oikeastaan tykkää juurikaan neuloa palmikkoa, koska se silmukoiden siirtäminen apupuikolle on jotenkin ärsyttävää. Mutta kun palmikot on vaan niin kauniita, niin välillä on pakko siirtyä pois siltä mukavuusalueelta. Kyllä nämä silti melko nopsaan valmistuivat.


Lankana käytin Gjestalin Jannea, värinumero 423, ihana vanha roosa ja puikkojen kokona 3,5mm.Heti näiden jälkeen aloitinkin jo seuraavalla Niinan ohjeella :) Myös lasten sukkia pitäisi varmaan pian syksyä ajatellen alkaa tehdä.

6 kommenttia:

 1. Ihanat sukat! Itsekin koin apupuikon käytön palmikoissa ärsyttäväksi, mutta törmäsin sitten mullistavaan tapaan tehdä palmikon kiertoa ilman sitä...ja helposti: http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=117

  Tuon oivalluksen jälkeen on sukissani ollut palmikkoa useamminkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, nyt mulla onkin työn alla sellaiset sukat, jossa tulee siirrettyä vain yhtä silmukkaa ja tein myös alusta asti samalla tapaa, kuin tuossa ohjeessa^^ Kahdellakin toimii varmasti vielä helposti, mutta mitenköhän kolmen simukan kanssa?! Pitääkin testailla :)

   Poista
 2. Kauniit sukat! Minä yritin palmikkoa ilman apupuikkoa, mutta turhauduin kun olin siinä niin hidas :D. Tottumuskysymys tietysti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) joo ekaa kertaa kun tein, niin muistan et oli hidasta ja tylsää touhua :D

   Poista
 3. Veera Välimäen hyvä vinkki palmikoiden neulontaan ilman apupuikkoa löytyy googlesta :) oisko kotivinkin tms. julkasema video. Kannattaa tsekata :)

  Hauskan olonen blogi, jatkan tutkimista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitääkin tutustua :) kiva kuulla!! ^^ :))

   Poista