Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kesämekkoja

No nyt on uusi kone ja kuvankäsittelyohjelma käytössä. Aikamoinen homma opetella kaikki uudelleen uudella käyttöjärjestelmällä. Mutta silti olen sitä mieltä, että tämä kyllä kannattaa, vaikka meinaa hermot mennäkin.

Nämä mekot olen ommellut jo joskus alkukesästä, mutten ole vain saanut kuvailtua ja lisättyä tänne, kun jouduin vähän aikaa, ensin siirtämään kuvat pöytäkoneelle, muokkaamaan, siirtämään muistitikulle ja siitä läppärille ja sitten vasta tänne blogiin. sen vuoksi jäänyt postailut vähän harvemmalle.


 Mekon kaavapohjana on Mekkotehtaan Orelma. Yläosaan lisäilin pitsin, samaan tapaan, kuin tein joskus omaankin mekkoon. 
Tässä mekossa käytin kuitenkin joustamatonta pitsiä, joten lisäsin taakse kaksi nappia, helpottamaan pukemista.Ohut kukkapuuvilla on löytö Kangaspeikosta. Hintalapussa oli vielä markkahinta, joten ihan uutta tämä ei varmastikaan ole ;)


Kaulaan piti saada ihanat Kainon helmet.


Tämä mekko on kaavakokeilu, pinterestistä löytyneen ilmaiskaavan mukaan. Kaava löytyy täältä ja on kyllä kooltansa paljon pienempi, kuin tämä jonka itse tein. Muokkailin kaavan kokoon 116cm ja korotin hieman mielestäni turhan avointa pääntietä.


Edessä olevat nepit piilotin ompelemalla pikkuisia rusetteja.


Kangas on EK:n palalaarilöytö ja meni kyllä jo esipesussa aika kulahtaneen näköiseksi :/ No tulipa nyt kokeiltua se kaava kuitenkin. Ihan kiva, mutta jos teen toisen niin muokkailen kyllä vieläkin tuota yläosaa. Mielestäni kädentietkin on aivan turhan avoimet.

6 kommenttia:

 1. Monta söpöliiniä: kuvausmalli, mekot ja helmet :).

  VastaaPoista
 2. Herkkää ja niin suloista kaikki tässä postauksessa! Mekko on niin herttainen, ihanaa menneen ajan tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kehuista <3 tuo kuvauspaikkakin tekee paljon! On kunnan leikkipuiston vieressä, niin pakko väliä ottaa sinne kamera mukaan :)

   Poista