Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

lauantai 20. kesäkuuta 2015

Vapaa kuin taivaan lintu

Osallistuin Fb:n saumanvara- ompeluryhmän ylläripussi haasteeseen, jossa oli tällä kertaa mukana Versonpuoti. Ideana on siis ostaa etukäteen yllätyspussi ja myöhemmin sitten ommella pussin sisällöstä annettujen ohjeiden mukaan. Tällä kertaa pussista ilmestyi 1,5 metrin palanen ihanaa Jenni Mäensivun suunnittelemaa "vapaa kuin taivaan lintu" luomutrikoota ja pätkä keltaista pompom nauhaa. Suurkiitokset siis ihanasta ylläristä Versolle!
 
Lisäohjeena oli:
-varaa itsellesi mieluisia resoreita mukaan!!
-ehkä neppari
-ehkä nappi!
-ehkä nauhaa
"Jotain vanhaa?
Jotain uutta!
Jotain keltaista.
Jotain maxia.
Jotain itselle!
Juhannusyön vapautta!
 
 
Maxista tuli itselleni heti mieleen maksikokoinen viikonloppulaukku. Ja samaan ideaan saisi myös jotain vanhaa, vanhoista laukun sangoista ja hihnasta. Niimpä aloin etsiskellä taas pinterestistä sopivia laukun kaavoja. En lopulta löytänyt oikein sellaista, jota hain, joten aloin sitten rakennella vain ilman ohjetta, sovittelemalla ja mittailemalla.
 
 
Laukussa on vahvikkeena jotain vanhaa laukkuihin tarkoitettua vahvikehuopaa, joka olikin niin tukevaa, että sain sitä hädintuskin ommeltua. Silitin päällikankaisiin myös tukikankaat, koska kyseessähän on joustava kangas. Joustavuudestaan huolimatta kangas taipui laukuksi ongelmitta.
 
 
 Kokeilin myös elämän ensimmäisen
  kerran tehdä tuollaiset tereet. Eihän ne täydelliset ole, mutta ihan hyvät ensimmäisiksi.

 
 
Edellisenä päivänä kävin ostamassa Kankaiselta keltaista vuorikangasta. Vaikken vielä tiennyt, minkälainen kangas paketista paljastuisi, ajattelin, että keltainen varmastikin sopisi, kun sitä kerran ohjeissakin  tuli käyttää. Möhemmin vasta tajusin, että sitä "jotain keltaista" tulikin myös paketin mukana. Pompom nauhalle keksinkin sitten muuta käyttöä.
 
 
Laukun pohja ja tereiden päällinen on kierrätetty samasta isosta, vanhanaikaisesta kassista, kuin kahvat ja hihnakin.

 
Tästä tuli kyllä hirmu kiva. Ainut mikä ihan pikkuisen harmittaa, niin olisi voinut tehdä laukusta vielä vähän isommankin. Mutta takuuvarmasti on tämänkokoisellekin käyttöä!

 
No sitten siihen pompom nauhaan. En tälläkertaa halunnut yhdistää sitä tämän lintukankaan kanssa, joten ompelin käsin automatkalla tällaisen hassun huopaheppasen. Idean heppaan bongasin pinterestistä.
 
 
Koska kangasta oli niin ruhtinaallisesti ja kun valitsin niitä mieleisiä resoreitakin, niin päätin tehdä Antonille hupparin, värikkäillä resoreilla.
 

 
Hupparin kaavoina Ottobren Lizard. Hihoista tein hieman kapeammat kuin kaavassa. Ja vielä pöksyt Ultimate Casual kaavalla.
 
 
Taskut leikkelin ilman ohjetta, mikä vain sopivalta sattui näyttämään.
 
 
Nyörikujaan tein napinlävet, koska en omista sirkkarenkaita.
 
 
Sateisen juhannuksen vuoksi huono sovituskuva huonossa valaistuksessa.

10 kommenttia: