Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

tiistai 30. kesäkuuta 2015

Melonit

Käpysen uusi vesimelonit kuosi oli pitkästä aikaa sellainen "pakko saada" kuosi. Ihanan kesäinen ja herkullinen. Kun kangas saapui, näin sen heti silmissäni väljänä tunikana, jossa on kuminauha vyötäröllä. Olin sellaisen juuri ostanut Ilonalle ja sitä mukaillen leikkelin sitten tämänkin.
 
 
Kuminauhan ompelin nurjalta puolelta, ihan vain kahdella, vierekkäisellä suoraompeleella, kevyesti kuminauhaa kiristäen ja lopputulos on mielestäni hyvännäköinen ja toimiva.
 
 
Taakse tein neppilistan, lähinnä vain yksityiskohdaksi, ulkonäköä antamaan. Kangas on joustavaa, joten hyvin olisi toiminut ilmankin.
 

 
 
Tykkään tästä mallista! Seuraavaan voisi tehdä pikkuisen lyhyemmät hihat.
 
 
Ja koska kangasta jäi vielä juuri sopivasti leggareihin, niin sellaiset sitten loppupalasta. Kaavana luottokaava Ottobren Ropina. Kaveriksi tein vaaleanpunaisesta elastaanitrikoosta, ihanasti laskeutuvan perhoshihaisen mekkosen.
 
 
Alkuperäinen kaava on Ottobren Autumn Forest, mutta jätin hihat pois ja tein pienet perhoshihat tilalle ja lisäksi jatkoin helman mekko pituiseksi.
 
 
Kaikenlaista muutakin on tullut ommeltua ja tehtyä, mutta tämä blggailu on nyt vähän tökkinyt huonosti toimivan tietokoneen kanssa. Eilen tilattiin uusi, joten toivon mukaan pian sujuu kuvien siirto vähän näppärämmin :)

6 kommenttia:

 1. Söpöset on uudet kamppeet! Oletpa tehnyt siistin nappilistan. Taidan kokeilla itsekin seuraavalla kerralla tuollaista, että en kanttaa kaula-aukkoa nappilistan päälle asti, vaan lopetan sen tuohon listan reunaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Joo kannattaa kokeilla, omaan makuun näin tulee siistimpi :)

   Poista
 2. Ihanaiset hellemekkoset, ja leggareiden kanssa vähän vilpoisammallekin ilmalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Samaa ajattelin, että leggarit pelastaa tänä kesänä ;)

   Poista
 3. Ihania settejä kaikki! Melonikuosi on aika herkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Melonikuosi on kyllä niin <3

   Poista