Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

lauantai 2. toukokuuta 2015

Sirkus-kissa ja kumppanit

Vaikka tuntuukin että olen ommellut hirveän määrän lapsille vaatteita, niin havahduin tuossa, että lähes kaikki Antonin vaatteet alkaa olla jämptejä. Ensihätään ompelin muutaman paidan ja housut. Ja vieläkin saisi kyllä tehdä lisää.


Poikien vaatteisiin on jostain syystä aina ideat hukassa. Niimpä Pinterestiä selaamaan ja etsimään ideoita. Vastaan tuli hauska kissa, jonka tulostin lasertulostimella ja silitin höyryllä kankaalle. Harmaassa kankaassa ei ääriviivat kovin hyvin erotu, mutta ihan tarpeeksi kuitenkin. Olen tehnyt kuvan siirtämiseen kankaalle myös ohjeen joskus aiemmin.


Kangasvärinä käytin jälleen hyväksi havaittua Emo-tuotannon kangasväriä.


Alunperin kissan ei pitänyt päätyä tähän paitaan, mutta kun en ollut täysin tyytyväinen tilkkujen risteyskohtaan, päätin lätkäistä kissan siihen päälle. tilkut olisi pitänyt liittää toisiinsa ompelukoneella, eikä saumurilla, jos olisi halunnut täydellistä jälkeä.


Verson Puodin Verkossa joustocollege onkin odotellut leikeltynä inspiraatiota jo jonkun aikaa. Kaavana tässä hieman muokkailtu Ottobren Pocket Boy. Paidan päälle tikkailin vielä koristehenkselit Bang bang copenhagen tyyliin.Tämä nallekangas oli Antonin vauva-ajoilta pikkuinen trikoopeitto. Koska enää ei vauvapeitolla ole mitään virkaa, saksin sen T-paidaksi ja pipoksi. Pipoon ei riittänyt kangasta, kuin etukappaleeseen, joten takakappale sitten yksivärinen harmaa. Ihan hauska näinkin.


Verson Puodin Onneista simppeli T-paita, kesää odottelemaan.


Housujen kaavana Ottobren Ultimate Casual. Se on mielestäni poikien housuihin oikein kiva kaava.
Kyllä tällä setillä taas pikkuhetken pärjää. Uutta inspiraatiota odotellessa ;)

26 kommenttia:

 1. Kaikki tosi kivoja. Toi henkselitakki on ihan mahtava!

  VastaaPoista
 2. Hieno setti! Kissapaita on tosi kiva :)

  VastaaPoista
 3. Vau, onpa kivoja kaikki! Mistä tuo ihana autokangas on? Rohkeasti leikkelit vauvapeiton! Meillä sellaiset on tyyliin vitriinissä, heh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 autokangaskin on Verson puodilta :) kyllä mäkin suloisimmat vaatteet ja peitot oon säästänyt, mutta nekin ollut lähinnä omatekoisia. Tämä ihan jonkun Lindexin/kappahlin, joten en pitänyt niin arvoa :)

   Poista
 4. Ihania yksityiskohtia!!! Kaunis vaatepaketti!

  VastaaPoista
 5. No, on kivoja! Nämä inspiroi minua suuresti, kun samoja kankaita on itsellä jemmassa ja poikalapsiakin kolme kappaletta. Tuo henkselitakki on supermainio. Missä lehdessä tuo Ultimate casual on? Hyvänmalliset pöksyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) voi kun kiva kuulla että inspiroiduit!! Kaava on lehdestä 4/2013 ja on kyllä tosiaan kivanmalliset pöksyt, en enää oikeastaan muilla ole Antonille tehnytkään :)

   Poista
 6. Onpas upea vaatesetti! Tyylikäs poikanen!

  VastaaPoista
 7. Kyllä poijan nyt kelpaa! Koko setti sopii yhteen ja erikseen. Varmasti monikäyttöisiä kaikki. Pitääkin tutkailla tuota ohjettasi tarkemmin vielä. Voisi pelastaa tällaisen einiinpiirrustus-ihmisen tekemään kivoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) joo todellakin pelastaa! En itsekään ole mikään superhyvä piirtäjä. En nyt kai huonokaan, mut jotenkin en saa tehtyä ilman mallia vaan oikein mitään :D

   Poista
 8. Voi kun upeita vaatteita!! Tykkään niin tuosta autokankaasta, sattuisiko sinulla olemaan sitä yhtään ylimääräistä? Olisin ikionnellinen, jos saisin sellaisen palan että saan tehtyä 86senttiset housut.:) jos kiinnostuit myymään palan niin laittaisitko viestiä helmihetkia@gmail.com. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Iina!! :) valitettavasti olen tilannut sitä vain 70cm, eli sain just nuo housut ja pipon ja loppupalasta olen jo leikannut paitaan hihat. Muuten olisin voinutkin myydä. Mutta laitappa ostoilmoitusta vaikka noihin fb:n kankaiden myynti ryhmiin :) ja tiedä vaikka versollekin vielä tulisi lisää

   Poista
 9. Ihan mielettömän kivoja kaikki! Tämä poikien vaatteiden maailma on mulle ihan uusi, joten inspiraatiota on kiva saada. Mahtavat nuo henkselit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) poikien vaatteiden maailma on jotenkin niin paljon vaikeampi kuin tyttöjen! :D

   Poista
 10. Ihania vaatteita <3 hurjasti kasvaneelle pikkumiehelle <3

  VastaaPoista