Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

maanantai 18. toukokuuta 2015

Riddari neule

Kun Dropsin villasekoitelangat on ollut mukavassa alessa, niin pitihän niitä sitten jokunen hamstrata jemmaan.

Ensimmäisistä keristä aloin tehdä itselleni islantilaishenkistä neuletta. Etsiskelin sopivaa ohjetta ravelrystä, pinterestistä ja googlesta. Löysinkin muutaman kivan ja lopulta päädyin Védís Jónsdóttirin suunnittelemaan Riddariin. Ja lankana käytin siis Drops Cotton Merinoa, jossa 50% puuvillaa ja 50% merinovillaa. Oikein miellyttävän ja mukavan tuntuinen lanka, niin neuloessa kuin päälläkin.Toisin kuin Loki, tämä aloitettiin alhaalta ja neulottiin valmiiksi etu/takakappale, sekä hihat, ennen kuin aloitettiin kuvioneule. Tämä järjestys sopii itselleni paremmin, kun tylsin osuus valmistuu ripeästi, hauskaa kirjoneuletta odotellessa. Tietysti neuleen pituuden määrittäminen näin on paljon hankalampaa.


Ei tuo kirjoneule edelleenkään mitään täydellistä ole, vaikka kovin on tullut harjoiteltuakin, mutta kyllä sen tekeminen ainakin jo paremmin sujuu. Tekemällähän sitä oppii!


Ohje on suunnattu miehille, joten hihat ovat ohjeessa ainakin omaan mieleeni hieman turhan väljät. Niimpä jouduinkin ensimmäisen hihan purkamaan, kun sitä sovitellessa tajusin sen olevan liian iso. Onneksi maltoin purkaa ja tein uudelleen, koska nyt olen kokoon enemmän kuin tyytyväinen.Myös alaosan sivuihin tein hieman kavennuksia ja lisäyksiä, muotoa antamaan.


Resorit ja pääntien tein myös ohjeesta poiketen.Väritys passaa kivasti hiuksiin, vaikkei se näistä pikaisista kuvista varmaan paljoakaan välity :DKooltaan tämä on kyllä niin sopiva, ei olisi parempi voinut ollakaan. Alkuun mietin, että muokkaan tämän neuletakiksi, mutta kun sovittelin, niin empä sitten raaskinutkaan.


10 kommenttia:

 1. Tuo keltainen on kyllä punapäille mainio väri! Kaunis neule kerrassaan :)

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtava! Tykkään hirmuisesti sekä väristä että mallista!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana väri, hyvin sopii sulle =) Täytyypä vilkaista tuota neuleohjetta,oon itselleni etsinyt Lokin tapaista aikuisten neuletta .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, sama juttu, etsinnässä oli Lokin tapainen aikuisten koossa :)

   Poista