Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

torstai 14. toukokuuta 2015

Korkeavyötäröinen hamonen

Marimekon ysmyiltä en viime kerralla löytänyt oikein mitään kivaa. Yhden mustavalkoisen puuvillapaketin kuitenkin kotiutin, jossa oli 3 metriä kangasta.


Mielessäni on pyörinyt joku kiva korkeavyötäröinen hamonen. En kuitenkaan pikaisen kirjastokäynninkään jälkeen, löytänyt mitään hyvää kaavaa. Niimpä mittailin itseni ja tein ilman kaavoja. Lisäsin mittoihin ainoastaan saumanvarat, en siis mitään väljyyksiä.


Vyötärökaitale koostuu kahdesta palasta, jotta sain sen kapenemaan kauniisti ylöspäin. Yläosassa on taite ja toiseen sivuun ompelin vetoketjun. Helmaosan tein paloista, koska kangas oli raidallista, eikä raidat olisi asettuneet mieleni mukaan.                         Tosi kivasti istuva tuli hameesta, teen varmasti toistekin samalla tyylillä. Nyt olen kuin kaksi marjaa uuden silityslaudanpäälliseni kanssa ;) Vanha olikin jo ihan kulahtanut. 

P.S sain vihdoinkin aikaiseksi tehdä blogilleni myös feisbuuk sivut, käykääpä tykkäilemässä, jos tykkäätte, klik klik

6 kommenttia:

 1. Onpas ihana! Hamebuumi alkaa hiipiä jo takaraivoon kesän lähestyessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) joo sama täällä! Oon ennen ollu housukansaa talvet ja vaan kesäisin käyttäny mekkoja ja hameita. Mutta nyt oon pikkuhiljaa opetellu käyttään ihan ympäri vuoden :)

   Poista
 2. Nätti kangas! Onpa kyllä hyvin istuva hame. Sinulle sopii mainiosti tuollainen korkeavyötäröinen.

  Mulla olis sama projekti kuin sinulla: uusia silityslaudan päällinen. Kerran jo meinasin saada sen aikaan, mutta sitten tuli joku kiireellisempi juttu tehtäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) joo omastakin mielestä nää korkeavyötäröiset sopii parhaiten. Taidan olla aika lyhytjalkainen :D mullakin silityslauta näytti karmeelta pitkän aikaa. Mut kun ei pelkästään sitä varten viittiny ostaa kalliita kankaita :D

   Poista