Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Virkattu pussukka

Näin jossain virkkausryhmässä pussukoita, joiden virkkaaminen oli aloitettu vetoketjusta. Ennenkin olen vastaavia nähnyt, mutta olen miettinyt miten homman saisi sujumaan oikeasti ja tähän asti kiltisti vain ommellut vetoketjun jälkeenpäin.


Nyt löytyi kuitenkin vinkki, että pieni koukku menee ketjusta ihan hyvin läpi joten olihan sitä sitten heti kokeiltava. Itse käytin koukkua 1,5. 

Puuvillalangoista on jäänyt pieniä jämäkeriä, joista ei enää ole oikein mihinkään. Tähän ne kuitenkin upposivat kivasti, eikä haitannut, vaikka loppuvaitkin vähän kesken.


Vetoketjun päähän löytyi vielä niin kivasti väreihin sopiva tupsu, että solmin sen vielä hauskaksi yksityiskohdaksi.


Aloitin virkkailun ilman mitään suunnitelmaa siitä minkä kokoisen tekisin tai millaisia kuvioita kokeilisin. Matkanvarrella kuitenkin keksin, että puukynät kaipaisivat jotain kätevämpää säilytystapaa, joten tästä tuli juuri oiva siihen hommaan.


Ja kyniähän tämä syö melkoisen määrän.


Aiemmin tekemäni pupupenaali pitää sisällään tusseja ja on ollut todella kovassa käytössä. Toinen rusettikin on pudonnut jonnekin leikeissä, mutta ei se haittaa.

10 kommenttia:

 1. Todella kiva penaali! :) Pitää iteki kokeilla joskus tehdä pussukka suoraan vetoketjuun. Säästyy käsin ompelemiselta, kun se ei muutenkaan ole se vahvin taito ;) Siksi mieluummin aina virkkaamalla liitän kappaleet yhteen, jos jonkinlainen sauma pitää tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikka itse paljon ompelenkin, niin kyllä tämä tapa vain on paljon siistimpi :)

   Poista
 2. Ihana :) Tuota vetskaan virkkaamista vois kyllä itekkin kokeilla!

  VastaaPoista
 3. Vetskariin virkkaaminen - ihan uutta minulle. Pitääpä laittaa muistiin. Nätti pussukka väreineen, kuvioineen, kaikkineen.

  VastaaPoista
 4. vau, tuollaista pitää kokeilla, vaikka olenkin supersurkea virkkaaja. Tämä on tosi kiva!

  VastaaPoista