Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Nuken sänky

Olen ihastellut Adora nukkeja ainakin Kaunis pieni elämä blogissa. Niiden arvokkaan hinnan vuoksi on kuitenkin jäänyt ostamatta. Synttärilahjaa Ilonalle miettiessä tuli nukke taas mieleeni ja katselin, josko käytettynä löytyisi. Ebaysta sellaisen lopulta löysinkin, vähän leikittynä. Vaikka postikulut veivätkin hinnasta suurimman osan, oli hinta silti yli puolet pienempi kuin Suomesta tilatessa. Ja nukessahan ei näy minkäänlaisia käytön jälkiä.


Ilona rakastui ikihyviksi! Ja heti kinui, että nukelle pitää ommella sininen mekko. No ei tullut sinistä mekkoa :D Vaan Ananaksin koristeltu jumpsuit. Olin leikannut palat jo valmiiksi silloin, kun painoin ananaksia aiemmin ompelemaani mekkoon.
Käytettynä ostin myös ihanan rottinkisen nukensängyn. Se oli aika likainen, mutta näin potentiaalin. Ajattelin, että maalaan sen valkoiseksi tai vanhan vihertäväksi ja ompelen suloiset petivaatteet. Mutta kun olin puhdistanut sängyn kunnolla ja uudistanut kankaat, meinasin, että taitaakin olla ihan kiva ilman maalausta. Säilyy ehkä arvokin paremmin.


Vanha verhokatos ei meinannut pysyä pystyssä, joten kiinnitin sen paremmin ja lisäsin pieniä puukiiloja väliin. Nyt se on oikein tukeva. 


Verhon tein vanhasta valoverhosta ja pitsiverhosta. Tyynyn sekä peiton pitsit on pieniä jämiä. Vaalea kuviollinen kangas on leikattu Annon pöytäliinasta, joka oli hieman liian iso meidän pöytään. Tulipa hyötykäytettyä nekin suikaleet :)


En tiedä kuinka vanha sänky mahtaa olla, mutta vankkaa tekoa se on ja nuo pienet puiset pyörät on niin piste iin päälle.Tässä vielä se hieman surullinen näky, kun kannoin sängyn kotiin.


Kankaat oli aika saastaiset. Patja oli täytetty oljilla, joten se kertonee ettei ihan lähi vuosikymmeniltä ole tämä aarre. 12 kommenttia:

 1. Upea! Olet tehnyt hienon työn nuken sängyn kanssa, tosi kaunis!

  VastaaPoista
 2. Melkoinen aarre, ihanaa kun pääsi uuteen kotiin ja teit siitä noin nätin!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Joskus käy löytöjen kanssa hyvä tuuri :)

   Poista
 4. Voi suloisuus tuota nukkea! Ja nätin sängyn olet kyllä tuunannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä <3 ihan kuin oma tyttö pienenä :) kiitos!!

   Poista
 5. Meillä myös Adora ja ostin sen vuosi sitten Amazonista. Tuli todella edullisesti ja nyt kun yritin katsoa ennen joulua uudelleen, niin yksikään kauppa ei myynyt Suomeen ollenkaan. Vuosi sitten kävi todellakin tuuri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä kans katselin Amazonin tarjontaa, mut huomasin saman, ettei Suomeen lähetetä. Ehkä kyselemällä joku voisikin lähettää, mutta kävi tämän kanssa myös tuuri, niin ei sitten tarvinnut :)

   Poista
 6. Voi mitä löytöjä! Ihana jummpari nukelle ja mahtava kuunostus sekä ihanat kankaat nuken sängyssä.

  VastaaPoista