Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

perjantai 6. helmikuuta 2015

Meredith pitsimekko

On muodostunut jo melkein perinteeksi tehdä Ilonalle synttärimekko.  Tänä vuonna sain päähäni kokeilla neuloa sellaisen. Katselin Ravelrystä ja Pinterestistä erilaisia ohjeita. En ole ennen neulonut englanninkielisellä ohjeella, mutta lopulta kuitenkin rohkaistuin kokeilemaan Ruth Maddockin Meredith Dress ohjetta. Langan värin Ilona sai päättää itse. Sanoi heti, että pitää olla vaaleanpunaista.

No koska halusin tietysti tarttua puikkoihin siltä istumalta, niin oli tyydyttävä lähimmän Salen valikoimiin. Langaksi valikoitui Novitan Ipana.


Mietin, että mahdankohan saada tätä helmikuun loppuun mennessä valmiiksi. Mutta aikaa kuluikin alle kaksi viikkoa. Projektina tämä oli tosi kiva!


Ohje löytyy täältä. Tein 6-7 vuotiaiden koossa, koska käyttämäni lanka oli vähän ohuempaa kuin ohjeessa. Lisäksi sovelsin kohdat joita en ymmärtänyt :D Ja lisäsin ehkä 20 kerrosta pituutta. Englanninkielisen ohjeen ymmärtäminen oli kuitenkin oikeasti helppoa. Vain paria kohtaa en ymmärtänyt ja tein miten hyvältä näytti. Uskallan siis jatkossakin kokeilla!Yläosaan ompelin vuorin, koska en halunnut, että 4-vuotiaan mekon yläosasta näkyy läpi. Vuori antaa mekolle muutenkin kivasti ryhtiä. Taakse ompelin neljä pientä nappia.Ilona ihastui mekkoon tosi kovin ja se jos joku on ihana palkinto isosta työstä. Ehkä sitten seuraavaksi jatkan sitä omaa villatakkiani ;)18 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Ja väri käy todella kauniisti tytölle ❤️️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) mäkin tykkään, että sopii, vähän kontrastia tummiin hiuksiin :)

   Poista
 2. Sinä olet kyllä niin taitava neuloja, tämäkin mekko on todella kaunis!

  VastaaPoista
 3. Ihana helma! Ja kaunis mekko muutenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin ihastuin ohjeessa juurikin tohon helmaan <3

   Poista
 4. On kyllä kaunis, tyttömäisen herkkä! Nuo pitsiosuudet ovat kerrassaan suloiset!

  VastaaPoista
 5. todella kaunis mekko. olet kyllä taitava!

  VastaaPoista
 6. Tämä on kyllä valtavan inspiroiva blogi. Itse en saa aikaiseksi murto-osaakaan tästä käsitöiden määrästä, mutta innostat silti joka kerta! Iso kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun ihanasti sanottu <33 kiitos itsellesi! :)

   Poista