Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

perjantai 9. tammikuuta 2015

Hexagon tilkkutyyny

Tämänkin työn tein ompelumaratoonissa. Tehtävänä oli ommella kahdessa tunnissa mahdollisimman monta saumaa. Ajattelin heti, että teen taas jonkun tilkkutyön, niitä kun tykkään tehdä.


Kuusikulmaisiin tilkkuihin idean sain meidän uuden kylpyhuoneen lattialaatoista. Kokeilin ensin, onnistuuko tällaisten tilkkujen ompelu, vai onko ihan liian vaikeaa saada kulmat nätisti. Eihän se niin vaikeaa ollutkaan, miltä näyttää, itseasiassa mielestäni helpompaa, kuin esimerkiksi kolmioiden ompelu. Jokaisen sivun joutuu kylläkin ompelemaan erikseen, jotta lopputulos on siisti. Ylös ompelin piilovetskarin, pesuja helpottamaan.


Jos oikein pysyin laskuissa, niin saumoja tuli 72kpl. 2 tuntia oli vähän turhan tiukka aikataulu, mutta nipin napin sain valmista.


Taustalla pilkistää myös ihanan pirteät mummolan ikkuna verhot. Heti kun näin tämän kankaan väreineen, ihastelin ja olin aikeissa tilata. Kahteen verhoon kun sitä menee noin viisi metriä, niin en meinannut raaskia ostaa. No joulun alla Pehemiällä  oli joulutempaus, jossa sattui olemaan juuri se viiden metrin palanen mukavalla alennuksella <3 Kangasta oli kaikenlisäksi paljon reilummin, joten saan loppupalasta tehtyä myöhemmin vielä jotain kivaa. Tyynyn sävyt valikoitui näiden verhojen mukaan.


Minkähän muotoisia tilkkuja sitä sitten seuraavaksi keksisi :)

16 kommenttia:

 1. Kaunis! :) Olisipa itsekin kiva tilkkuihmisenä kokeilla kuusikulmioita tilkkutyössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kokeile ihmeessä, tämän tekeminen oli kivaa :)

   Poista
 2. En edes tiennyt että niitä voi ompelukoneella ommella, minä olen vain käsin tikkaillut...Mutta todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) itsekin mietin, että mahtaako onnistua, mutta kyllähän se, kun vaan katsoo, että aloittaa ja lopettaa sauman oikeaan kohtaan :)

   Poista
 3. Tosi kekseliästä pitsin käyttöä, lopputulos on hieno ja passaa täydellisesti tosiaan noihin verhoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista Krista :) joo, tuntuu että tungen tota pitsiä nykyään joka paikkaan :D

   Poista