Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

perjantai 19. joulukuuta 2014

Pintaneule sukkia

En ole koskaan neulonut aikuisten sukkaparia. Ehkä pari-kolme kertaa olen tehnyt yhden sukan, kunnes olen todennut siinä olevan jotain, josta en pidä. Ainakin kärkikavennukset on olleet sellaisia, joihin en ole ollut koskaan tyytyväinen. Nyt sain ystävältäni hyvät neuvot sukkien tekoon ja päätin yrittää ehtiä neulomaan ihanille työkavereilleni sukat vielä ennnen joulua. Lisäksi sukkien teko on ollut jotenkin liian tylsää. Aiemmin olenkin kokeillut yksivärisestä tai itsestään raidoittuvasta langasta, jotten haukkaa liian isoa palaa :D No, ei olisi kannattanut. Nyt kun kokeilin tehdä erilaisia pintaneuleita, niin neulominen olikin paljon mielenkiintoisempaa ja sain kuin sainkin kolme paria ajoissa valmiiksi.


Vaaleanpunaisissa ja beigenharmaissa lankana 7 veljestä, jonka laatuun en ole nykyään kyllä kovinkaan tyytyväinen. siniharmaat Gjestalin Janne lankaa. Vaikka Jannessa on 10% enemmän villaa, tuntuu lanka paljon pehmeämmältä ja miellyttävämmältä kuin veikka ja kuitenkin se 15% riittää sukkien kestävyyteen. Siirryn siis neulomaan siitä ja toivon, että kestäisivät pidempään kauniina.
Näihin versioihin neuloin valepalmikkoa ja väliin aina 1n,1o,1n. Tässä vielä ystävältäni saama neulekaava, joka on siis jaollinen kuudella.
Siniharmaiden pintaneuleen olen tehnyt Novitan ohjeella, joka löytyy täältä. Koska saaja ei mielestäni ole kovin pitsien ystävä, tein kuvion vain varteen.Beigeharmaiden sukkien pitsikuvio:
1-3 krs: neulo 3o, 1n, 1o, 1n toista samoin koko kerros.
4. krs: langankierto, nosta 1 silmukka neulomatta, neulo kaksi seuraavaa oikein yhteen, nosta neulomatta nostettu silmukka tämä yli, langankierto, 1n, 1o, 1n, toista samoin koko kerros.
Jatka näitä neljää kerrosta.Nämä ei suinkaan jää viimeisiksi sukiksi! Itselleni seuraavaksi ja ehkä yritän taas väkertää jotain kirjoneuletta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti