Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Metsän karkelot mekkonen

Vahingossa Ilona sattui näkemään tietokoneen näytöllä tämän Leena Rengon suunnitteleman "metsän karkelot" kankaan.  "Äiti, ihania poneja, voitko tehdä tosta mulle mekon." kuului monta kertaa. Sanoin, että katsotaan. Sen verran monta kertaa tuli tyttö kysymään, voitko sellaista äiti ostaa, että olihan sitä tilattava. Omaan silmään väriyhdistelmä ei ole ihan minua, mutta eihän sen tarvitsekaan, kun tytön käyttöön tulee :)

Tänään olen saanut palkaksi monta kiitosta ja halausta, ihanaa tehdä pieni ihminen iloiseksi!


Kaavapohjana on Mekkotehtaan Alviina, jota kavensin erittäin reilulla kädellä, koska kankaana joustocollege. Muokkasin myös hihoja ja pääntietäkin vähän, että alkuperäisestä ei kyllä kovin paljoa ole jäljellä.


Mekon malli on mielestäni tosi kiva, tulee varmasti tehtyä toistekin. Lisäksi alavaralla tehty pääntie on mukavaa vaihtelua ainaisiin resoreihin.


Ja alan itsekin lämmetä tälle kankaalle :D 

Helmaan kokeilin virkattua pitsiä. Ompelin ensin silmukkaketjun helman reunaan ja virkkasin siihen ilman ohjetta pitsimäisen reunan.


Pinnejä ja ponnareita on tullut askarreltua joulukalenteriin. Valkoiset rusetit on ommeltu pitsikankaasta ja vaaleanpunaiset ohutta pitsinauhaa. Viljaminpuodin puunapit pääsi koristamaan perusponnareita ja pikkuruiset ponit kierrätin vanhoista, huonoista pinneistä, jotka eivät pysyneet päässä.

6 kommenttia:

 1. Oi,miten ihastuttava ja tuo pitsi <3 Tyttönen on niin suloinen metsän karkelossa. Itsekkin aina tahdon unohtaa tuon alavaran....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon :) Alavaran kanssa tulee jotenkin juhlavampi lopputulos. Mutta tottatosiaan, toiset vaihtoehdot meinaa unohtua :D

   Poista
 2. Kaunis mekko! Kangas on valmiina vaatteensa tosi kaunis, en oikein sille syttynyt kankaana, mutta nyt pitänee harkita kuitenkin :)

  VastaaPoista
 3. Eihän tuohon mekkoseen voi olla ihastumatta! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana ja varsinkin tuo käsintehty pitsi helmassa ihastuttaa, on pitänyt itsekin kokeilla :)

  VastaaPoista