Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

lauantai 8. marraskuuta 2014

Villahaalari ja -pipo

Ompelin töissä pikaisesti Antonille villahaalarin, kun viime vuotiset alkaa olla jo liian jämptejä. Tämä kissakuosi on mielestäni niin ihana! Teemme tätä normaalisti musta-valkoisena, mutta Antonille kokeilin harmaa-valkoista.


Haalarin vetskarin ja pipon ompelin kotona, etten kovin paljoa työaikaani tuhlannut omiin hommiini :D  Pipo on ilman kaavoja saksittu, vuorina joustocollege ja päissä puuvillatupsut.
13 kommenttia:

 1. "Ompelin töissä" "Teemme tätä normaalisti musta-valkoisena"
  Missä olet töissä, jos sopii udella? Saako tällaisia kangasihanuuksia ostaa jostain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AI niin, piti linkittää vielä Kainon mallisto, mutta unohdin :D Kainossa työskentelen siis ja teemme haalareita musta-valkoisena, mutta kankaana ei valitettavasti ole saatavana, kun koneiden kapasiteetti ei riitä :/

   Poista
 2. Aivan ihana haalari! Samaa minäkin kyselen,saako kangasta ostettua jostain? Tänä vuonna on niin "aikuisten" kuoseja myynnissä merinovilloissa.
  NinnA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka NinnA, blogger oli suodattanut viestisi roskapostiin :/ Onneksi huomasin! Kiitos kehuista :) Olen samaa mieltä. että tänä vuonna kovin vähän lastenkuoseja merinoissa. Kuten yllä jo kirjoitinkin, niin meillä ei valitettavasti ole resursseja myydä kankaana, kun kaikki koneista tuleva neulos menee vaatteiden valmistukseen.

   Poista
 3. Hei, kiitos blogista. Näin aloittelevana ompelijana ihailen kovasti kättesi jälkeä. Yritän itsekin täällä tuota villaa juuri ommella. Vetoketju ja villa vain eivät halua yhteistyötä tehdä kanssani ;) Osaisitko neuvoa, miten saisin vetoketjun asettumaan kauniisti tuohon haalariin, ilman kupruiluja?

  ystävällisin terveisin Minnas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos paljon kehuista :) joustavaan materiaaliin vetoketjun ompelu onkin hieman haasteellista. Voit silittää pienet kaistaleet tukikangasta reunoihin, johon olet vetskaria kiinnittämässä, se ainakin helpottaa hommaa :) toinen vaihtoehto on yrittää olla yhtään venyttämättä kangasta, ennemminkin vähän syöttää, samalla kun ompelee :) toivottavasti näistä on jotain apua!

   Poista
  2. Hei, kiitos vinkeistä! Kokeilin vetskarin ompelua tuon tukikankaan avulla. Se onnistuikin jo paljon paremmin! Täytyypä seuraavallakin kerralla muistaa tuo kikka.

   terveisin Minnas.

   Poista
 4. Ihana, niin haalari, kangas kuin poitsukin :)

  VastaaPoista
 5. Voi ihanuus, mikä kangas! Kauniin mallinen lakki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Lakki onnistui kivasti, harmi etten piirtänyt kaavaa :D Liian usein käy näin!

   Poista