Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

lauantai 29. marraskuuta 2014

Kovan onnen lapaset!

 Nämä on oikeat kovan onnen lapaset! Aloitin neulomaan näitä jo ajat sitten. Jos nyt tekisin itselleni lapaset, en edes valitsisi sinaapinkeltaista väriä. Ei se mitään, kyllä nämä takuuvarmasti käyttöön tulee, vaikka mieli onkin ehtinyt matkanvarrella muuttua :D

Sain toisen lapasen valmiiksi ja seuraavaankin varren, mutta sitten loppui kiinnostus. Jostain syystä tuon kohoneuleen teko ei ollut ollenkaan mieleistä, vaikkei siinä mitään vaikeaakaan ollut. No, tässä taannoin muistin nämä, kaivoin esille kaapista, otin itseäni niskasta kiinni ja väkersin loppuun. Kun aikaa oli kulunut, en huomannut ottaa yhtä pikkujuttua huomioon. Taistelin lapaset valmiiksi, päättelin ne, olin onnellinen ja kaivoin kameran esiin, kuvaamista varten.

Sitten tajusin, sen pikku jutun, jota en ottanut huomioon kaksi OIKEAN käden hanskaa. Kyllä otti päähän!! :D Nyt onneksi enää naurattaa. Koska kohoneule on vain toisellapuolella, ei olisi auttanut, että olisin purkanut vain kärkikavennukset.

En antanut kuitenkaan periksi. Purin kärjen ja kämmenpuolen kaksi puikollista. Jätin siis tuon kohoneuleen purkamatta. Onneksi homma onnistui ja sain kuin sainkin nämä valmiiksi.


Lopputulokseen olen kuitenkin tosi tyytyväinen!

Varressa olevan kaaripitsin ohjeen löysin fb:n villasukka ryhmästä ja löytyy kyllä googlen kautta vaikka mistä. Lisään sen nyt kuitenkin tähänkin, jos se jotakuta kiinnostaa :) Inspiraation näihin sain Ilosofiaa blogista!Mallikerta jaollinen 9 silmukalla
1 krs.  2 n, langankierto, 5 o, 2 oikein yhteen, toista koko kierros

2 krs.  2 n, 1 o, langankierto, 4 o ja 2 oikein yhteen, toista koko kierros
3 krs.  2 n, 2 o, langankierto, 3 o ja 2 oikein yhteen, toista koko kierros
4 krs.  2 n, 3 o, langankierto, 2 o ja 2 oikein yhteen, toista koko kierros
5 krs.  2 n, 4 o, langankierto, 1 o ja 2 oikein yhteen, toista koko kierrosKämmenselän kohoneuleeseen löytyy kuvitettu ohje täältä.
Työn alla on myös elämäni ensimmäiset aikuisten villasukat :D Ennenkin olen yrittänyt, mutta tehnyt vain toisen valmiiksi, todetakseni siinä olevan jotain vialla. Nämä työn alla olevat lupaan saada valmiiksi vielä pukinkonttiin.

10 kommenttia:

 1. Antaisin vinkkinä sen, että teet kahta lapasta yhtä aikaa. Itselläni on ollut sama ongelma että saan vain yhden sukan/lapasen tehdyksi ja löydän kivemman mallin niin ei jaksaisi tehdä sitä toista. Joten jos tekee toista ensin vähän matkaa, ja sitten toisen lapasen samaan kohtaa ja jatkaa tälleen, niin kumpikin valmistuu yhtä aikaa. Mutta tosi hienot lapaset tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin mietin just tuota samaa! Ehdottomasti kokeilen seuraaviin vinkkiäsi :) ja hei sain ne villasukat jo valmiiksi, jee :D

   Poista
 2. Tosi kauniit lapaset olet tehnyt ja värikin on ihan kaunis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kyllä tämä väri ainakin mustavalkoisen huivin kanssa sopii :)

   Poista
 3. Todella kaunista pintaneuletta, ja värikin on mainio. Tuollainen virhe on aina kyllä todella raivostuttava, itselläni ei välttämättä riittäisi kärsivällisyys purkamiseen enää. Neulonkin itse yleensä lapaset yhtä aikaa pyöröpuikoilla, säästää hermoja, kun parilliset asiat valmistuvat yhtä aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihmettelen kyllä itseäni, etten vaan nakannut kaapin perälle :D näin kuitenkin niin suuren vaivan, että halusin saada nämä käyttöön

   Poista
 4. Todella hienot lapaset! Mikä lanka sinulla oli näissä lapasissa, muistatko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin vasta viestisi! Kiitos paljon :) hmm, muistelisin, että Novitan pikkusisko tai sitten nalle.

   Poista