Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

perjantai 15. elokuuta 2014

Valkoinen kaappi

Meillä oli lapsuudenkodissa, perintönä joskus saatu, vanha ruskea liinavaatekaappi. Se muutti yhteen meidän ulkorakennukseen, samalla, kun vanhempani myivät lapsuudenkotimme. Siitä asti olen kaappia himoinnut, muttei sen väri ja pinta miellyttänyt yhtään, enkä saanut lupaa maalata sitä.

Kaappi seisoi siis tyhjänpanttina siellä kylmässä ja pimeässä. No tässä kesällä sitten, äiti löysi kirpparireissulla taas jonkun uuden, ihanan kaapin, eikä vanhatkaan mahdu mihinkään :D Silloin tulikin puhelu, että saan ottaa kaapin ja maalata. Lähes siltä istumalta lähdin ostamaan maaleja, ettei hän vain tulisi katumapäälle. 

Tylsästi valkoisen värin kaapille päätin. Se on vaan niin monikäyttöinen, eikä varmasti kyllästy.


Kaikki ei kuitenkaan sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Hioin pinnan ensin ja pohjamaalasin Tikkurilan Helmi pohjamaalilla. Pohjamaalin päälle maalasin kiiltävällä Helmi maalilla, kolme kerrosta. Kuivuttuaan kaappi oli keltaisia laikkuja täynnä. Uskon itse, että nikotiini puski maalikerrosten läpi, koska kaappi on ollut talossa, jossa tupakoitu.

Menetin jo toivoni ja mietin ostavani jotain harmaata maalia. Kokeilin kuitenkin levittää vielä väliin kerroksen pohjamaalia ja sitten taas päälle kerros tavallista.

Ihmeen kaupalla laikut katosivat ja nyt on kaappi ihan tasainen.Tyyliltään niin sopiva tytön huoneeseen. Ja mahtuu niin paljon enemmän vaatteita ja parempaan järjestykseen, kuin Ikean lipastoon. Ja onhan tämä paljon kauniimpikin!Tässä vielä se alkuperäiskuosi, josta en yhtään tykännyt. Toisten mielestä tein ehkä suuren virheen maalaamalla. Mutta itse olen sitä mieltä, että parempi maalattuna käytössä, kuin maalaamattomana siellä ulkorakennuksessa :)

12 kommenttia:

 1. Siitä tuli kaunis. Miksi ei tekisi ja kunnostaisi jos sillä tavoin saa omaan sisustukseen mieleiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täysin samaa mieltä. Vaikka vanhaa tykkäänkin vaalia, niin mielestäni kalusteet ei mene pilalle maalaamalla. Kyllähän ennenvanhaankin maalia käytettiin :)

   Poista
 2. Mielettömän kaunis kaappi. Ottaisin heti itselleni. :)

  VastaaPoista
 3. Tulipas upea kaappi maalauksen jälkeen! :) olen samaa mieltä kanssasi, että mielummin tuunaa mieleisekseen käyttöön, kuin se, että tavara/huonekalu lojuu vain varastossa käyttämättömänä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia (= Niimpä ja pilalle ne vain menisi siellä kylmässä ja kosteassa!

   Poista
 4. Oon niin samaa mieltä! Ihana! Niin paljon kauniita ja hyviä huonekaluja jää käyttämättä jos niitä ei uskalla tuunata 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) ihan varmasti jää kyllä :/ enkä ymmärrä miksi niitä pitäisi alkuperäisenä vaalia, jos niistä ei tykkää :)

   Poista
 5. Mielettömän ihana kaappi ja mikä muutos! Olisin minäkin maalannut valkoiseksi, monta kaapistoa täällä jo maalipintaansa odottaa, joskusjoskus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina :) tuumasta toimeen vaan ;)

   Poista
 6. Siitä tuli ihan täydellinen! Valkoinen väri tuo kaapin luonteen paljon paremmin esille. Kelpaisi mullekin :)

  VastaaPoista