Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Mustia ruusuja ja kangastussikokeiluja

Sain ihanalta naapuriltani pussillisen, hänelle tarpeettomia kankaita. Pussissa oli kaksi palaa tällaista jännää silkkiä. Joo, en itsekään kyllä ensimmäisenä silkiksi mieltäisi, mutta kyllä vaan, silkkiä se on :D
Sitä sattui olemaan juuri sopivasti kaksi tyynynpäällisen kokoista palaa, joten sellaisen siitä siis tein.


Ruusun kuvat painoin perunalla. Värinä käytin L&B Textil väriä, joka on pesuissa pysynyt hyvänä.


Metallisen vetoketjun laitoin yksityiskohdaksi.


Olen jo pitkään lupaillut kirjoitella kokemuksia kangastusseista ja väreistä.


Edit. Lisätäämpäs tuosta migreenityynystä vielä tällainen huonolaatuinen puhelinkuva, joka löytyi kätköistä. Tämän siis surauttelin jo huhtikuussa, mutta on jäänyt täysin bloggailematta :D


Pentelin mustassa tussissa on mukavan ohut kärki ja sillä on helppo piirrellä, mutta kuten kuvasta näkyy, niin haalistuu ikävästi :/ Täältä näet kuvan, ennen pesua. Tämä paita pesty arviolta kymmenen kertaa. Poni oli väritetty näillä Pentelin kangasvahaliiduilla, jotka myöskin haalistuvat kyllä reippaasti. Kumpaakaan ei voi siis lämpimästi suositella.


Sen sijaan tämä Tiimarin loppuunmyynnistä ostettu L&B:n (Lefranc & Bourgeois)
 tekstiiliväri pysyy erittäin hyvin. Nämä molemmat paidat pesty ainakin 10 kertaa, eikä ainakaan häiritsevää haalistumista ole havaittavissa.Kyselin hyvien ja ohuiden tussien perään ja näiden uchida fabric markers tussien kerrottiin kestävän pesuissa. Omakohtaista kokemusta ei vielä löydy, mutta ilmoittelen heti, kun olen kokeillut ja pessyt.

Myös Ikean tusseja olen kokeillut. Niistä en tykkää, kun ovat niin paksuja, ettei saa tehtyä mitään yksityiskohtia. Väritykseen toimivat ja pysyvät pesussa melko hyvin.

12 kommenttia:

 1. Oi miten kauniit ruusut olet painanut!! Mullakin on kokemusta tosi monenlaisista silkeistä, ihana materiaali moneen juttuun:) Tuossa ois yks turkoosi odottamassa lapsen shortseiksi pääsyä, saisinkohan ne tästä innostuneena leikattua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä kummaa tämä blogger oikein sekoilee?! Olen vastannut näihin kommentteihin jo, muttei ainakaan itselläni niitä näy :( No mutta kiitos paljon! Itselleni silkki on aika vieras materiaali, mutta tosi ihanan tuntuinen tämä tyyny kyllä :)

   Poista
 2. No johan olet mielettömän hienot ruusut perunalla pyöräyttänyt. Noista muumeistakin jo huomaa, että olet taitava piirtämään. Minä en osaa yhtään :D Mullakin on nuo Pentelin kangasliidut, mutta en on kerinnyt edes testaamaan niitä. Harmi että haalistuvat noin paljon pesussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Hanna <3 Joo, tosi harmi, mä niin tykkäsin noiden pentellien jäljestä!

   Poista
 3. Siis perunapainantaa! Uskomattoman kaunis kuvio ja jälki.
  Kiitos näistä kangastussitestaustuloksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon!! :) Kiva jos testauksista on apua

   Poista
 4. Ihanat ruusut. En todellakaan ole ruusu ihminen, mutta tämän mallinen ruusu on oikein kaunis, ja mustana, niin on mun maun mukainen. Ja kangas on jo itsestään kivan elävä. Tyynyjä, niin mä rakastan tyynyjä <3

  VastaaPoista
 5. Vautsi! Passaa toi tyyny kyllä TÄYDELLISESTI tuohon mustavalkoiseen neliötyynyyn. Ootko tehny sen toisenki ite?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia kovasti! :) Neliötyyny on joo omaa käsialaa myös. Aloin juuri etsimään postausta siitä, mutta voiko olla tottakaan, että sellaista ei ole :D Huhtikuussa kuitenkin jo valmistunut, pitänee ehkä lisätä tähän parempi kuva siitäkin

   Poista