Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Remonttia osa 1

Joskus lupasin esitellä meidän talon laajennus projektia. Meillä on siis vuonna 1918 rakennettu talo, jota on laajennettu jo kerran, arviolta 50-luvulla. Tämänhetkinen neliömäärä on n. 155m2, mutta pesutilat kuitenkin ihan onnettoman pienet ja huonot. Vanha 70-luvun, muovinen suihkukaappi, ei lattialämmitystä, vesivaraaja niin pieni, että vain yksi henkilö voi käydä suihkussa kerralla, ym. 

Kun päätimme, että laajennus tehdään, niin ajattelimme, että kerralla sitten tarpeeksi tilaa. Uuteen osaan on tulossa takkahuone, pesuhuone, sauna, pukuhuone ja vessa. Lisätilaa tulee noin 55 neliötä.


Viime syksynä homma laitettiin alulle. Paperihommat ja pohjatyöt veivät aikaa. 
Syyskuun lopussa valettiin kivijalka ja alettiin pikkuhiljaa rakentaa. Onneksi ensilumi tuli myöhään ja muutenkin talvi oli vähäluminen.Seiniin valitsimme leveän, pohjamaalatun lankkupaneelin. Myös vanhan puolen ulkovuoraus uusitaan, kunhan ehditään.


Ikkunat on Domukselta, sieltä saimme tosi hyvän tarjouksen ja laatuun olen tyytyväinen.


Helmikuun lopulla valettiin lattia, muistan miten olin innoissani, kun vihdoin aloitetiin työt myös sisätiloissa.


Piipun ja seinien muurausta.


Takkahuoneen seinään valitsimme Aitokiven verhoilukivilaatat. Näissä kuvissa pinta ei kyllä tule oikeuksiinsa, mutta parempia kuvia luvassa, sitten kun on valmiimpaa. Väriksi valitsimme white quartziten. Mietinnässä oli myös harmaa kivi, mutta kun lattiasta tulee tumma, niin mietimme, että tulee helposti liian synkkä lopputulos.


Mielessäni oli heti päivän selvää, että takan on oltava kaakelipinnotteinen. Erilaisista kaakelitakoista kyselinkin tarjouksia ainakin Uunisepiltä, Warma-uuneilta ja Conturalta. Päädyimme Uuniseppien Sinfonia malliin.


Takka on juuri sellainen, mitä toivoinkin, täydellinen!


Saunan puolelle laitettiin sitten sitä Aitokiven harmaata kiveä, vähän rouheampana versiona.


Suihkun seiniin valittiin Pukkilan 20x40 kokoista, valkoista peruslaattaa. Alunperin suunnitelmana oli laittaa Pukkilan valemosaiikkilaattaa tehosteseinäksi, suihkujen taakse, mutta sen toimitusaika oli niin pitkä, että oli pakko vaihtaa suunnitelmaa. Toisaalta olen ihan tyytyväinen, että näin kävi, tykkään tästä Bauhausin valikoimista löytyneestä hieman kohokuvioisesta neliölaatasta. Kohokuvio ei kyllä erotu kuvassa ollenkaan. . Saumoja ei ole vielä laitettu, joten ilme raikastuu vielä aika paljon. Lattiaan tulossa kuusikulmainen tummanharmaa laatta ja saunan seiniin mustaksi petsattu piilupaneeli. Haluaisin myös mustat, tai ainakin tavallista tummemmat suihkut. Katsotaan, löydänkö sellaiset.

Viimeinen kuva otettu tänään, joten jatkoa odotellessa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti