Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Pitsinen juhlamekko

Menemme huomenna häihin. Etsiskelin mekkoa kaupoista, muttei mitään mieleistä tullut vastaan. Ainoastaan hermot meni kahden lapsen kanssa. Lopulta hain kangaskaupasta tarvikkeet ja tein mekon itse. En tiedä miksen sitä aikaisemmin tehnyt, nyt meni aika vähän täpärälle. Mut ehdimpä kuitenkin!

Minähän teinkin jo yhden juhlamekon, mutta kun mieheni on bestman, eikä edellinen mekko sovi kravatin väriin, niin.... :D Eihän sillä nyt niin väliäkään olisi ehkä ollut.


Musta joustopitsi ja valkoinen hieman joustava satiini on Kankaiselta. Yläosaan laitoin vuorisatiinia, kun sellaista sattui löytymään kaapista. Vyötäröllä on satiininauhaa. 


Henkarilla tämä ei näytä kyllä juurikaan miltään. Mutta olen tosi tyytyväinen istuvuuteen päällä.


Kaavoja lähdin etsiskelemään ensin googlesta ja löysinkin mieleisen jostain suuri käsityö-lehdestä. Numerosta ei ollut mitään tietoa, mutta onneksi kirjastosta löysin etsimäni. Kaava siis Suuri Käsityö 7/13 lehdestä. Minä kun tykkään metallisista vetoketjuista ja mielestäni ne saa juhlamekossakin ihan vapaasti näkyä, niin muokkasin vetoketjun taakse, alkuperäisen, sivulla olevan, piilo- sellaisen sijaan.

Helman tein yhdestä kappaleesta, niin, että vain takana on sauma ja lyhensin reilusti.


Kaava osoittautui kyllä tosi toimivaksiKyllä nyt kelpaa juhlia! Ilonalle päälle vielä 3-vuotis kuvaukseen tekemäni pitsimekko, niin olemme kuin kaksi marjaa :D


16 kommenttia:

 1. Nätti mekko ja sopii sulle kyllä tosi hyvin! Itsekkin olen haaveillut tuolla samalla kaavalla tehtyä mekkoa. Ehkä vielä jonkain päivänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! On kyllä yllättävän toimiva kaava :)

   Poista
 2. Tosi kaunis ja sopii sinulle erinomaisesti!

  VastaaPoista
 3. Hieno! Täytyypäs kaivella tuo lehti esiin, sillä itsellä on vielä pukeutumisongelmat ensi viikonlopun juhliin ratkaisematta. 😊

  VastaaPoista
 4. Onpas ihana! Ja tuo sopii sinulle tosi hyvin :)

  VastaaPoista