Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Mikko ja Milla

Mikko Mallikas on meillä nyt kova juttu! Kirjastosta ei juuri muita kirjoja lainatakaan ja samojakin luetaan moneen kertaan. Antonille teinkin aiemmin jo sen Mikko pipon. Se on ollut ihan lemppari! Ilonakin on halunnut sen välillä päähänsä ja sanonut moneen kertaan, että hän haluaa myös samanlaisen. Kysyimpä sitten inspiraation sattuessa, tehdäänkö ennemmin paita, kuin pipo ja sehän sopi hyvin.


Tein myös Millan, kun se sopi mielestäni tytön paitaan kivasti. Paita on oikein jämäpalojen jämäpala. Mitään kangasta ei ollut tarpeeksi, joten tuli tällainen eri sävyjen kokoelma.


Hahmot tein kirjan kuvista mallia katsoen. Koska mitään ihon väriin sopivaa kangasta ei löytynyt, en viitsinyt applikoida kasvoja, vaan maalailin ne pienellä siveltimellä, kangasvärillä. Aiemmin piirtämäni kangaskynäpiirrokset haalistuvat ikävästi pesussa, mutta tällä kangasvärillä tehdyt ovat säilyneet oikein hyvin. Siveltimellä ei vaan saa kovin tarkkoja piirroksia. Onneksi ensi viikolla saan sellaiset kangastussit, joiden pitäisi kestää.


Alunperin oli ajatuksena tehdä samantapaiset vaatteet, kuin kirjassa, muttei varastostani löytynyt sopivia kankaita. Niimpä päätin laittaa jotain ihan muuta. Kyllä ne silti Mikoksi ja Millaksi tunnistaa, kun Gunilla Bergströmin kuvitus on niin omanlaisensa.Kyllä nyt on onnellinen tyttö <317 kommenttia:

 1. Voi miten ihana!! Olet kyllä niin äärettömän taitava ja idearikas ihminen että ilolla seuraan aina uusia juttujasi <3 Tulen todella hyvälle tuulelle!

  VastaaPoista
 2. Voi ei, miten ihana! Mun viisvuotias poikakin ottais riemulla vastaan Mikko Mallikas-vaatteen. Hyvä idea yhdistellä applikointia ja maalausta.

  VastaaPoista
 3. Mahtava! Olet niin idearikas, että täytyy jäädä seuraamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =) lämpimästi tervetuloa seuraamaan! :)

   Poista
 4. Tosi ihana taas! Sulla on kyllä ihan omanlainen ja tunnistettava tyyli. Tykkään hirmuisesti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon <3 ihana kuulla, että tykkäät!

   Poista
 5. Hieno on! Tykkään myös tuosta eri kankaiden yhdistelystä - vaikka se yleensä ei olekaan kovin mieleeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäänyt kommentti vallan huomaamatta, mutta jälkikäteen kiitos paljon :)

   Poista
 6. Hieno on! Tykkään myös tuosta eri kankaiden yhdistelystä - vaikka se yleensä ei olekaan kovin mieleeni :)

  VastaaPoista
 7. Hei! Olisko tämä jo myynnissä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Valitettavasti tämä on lähtenyt jo eteenpäin :/

   Poista