Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

maanantai 12. toukokuuta 2014

Tiuhti ja Viuhti

Joskus aikasemminkin kokeilin tehdä hupparin, jossa Gugguu fiiliksellä vetoketju sivulla. Ensimmäinen onnistui muuten hyvin, mutta hupusta jäi vähän turhan iso tai kauluksesta avonainen tai jotain oli pielessä.


Tällä kertaa huppari onnistui ihan hyvin. Vihreä joustocollege, vetskari ja resorit on kaikki Kankaiselta. Kuvien värit vaihtelevat paljon, mutta tässä ensimmäisessä kuvassa ovat kutakuinkin oikeat.


Aluksi suunnittelin ompelevani vetoketjun vasemmaltakin puolelta, samoin kuin oikealta. Mutta vetoketjun alaosa oli niin kova, ettei sitä olisi saanut taipumaan nätisti. On tämä näinkin ihan hyvä kuitenkin.


Kaavapohjana käytin Ottobren Pocket Boyta, mutta etuosat ja hupun kaavoitin itse.Hupparin selkään piirsin kangastussilla tiuhtin ja viuhtin.
Hihoihin lisäsin mustat kyynärpää paikat. Ne olisi voineet olla kyllä vähän pienemmätkin.


Housut leikkelin Ottobren, Relaxed Fit kaavalla. Tosin pidensin lahkeita, madalsin ja kavensin vyötäröä ja kavensin mallia muutenkin.Tussipiirroksen päällä lisäsin siveltimellä vähän kangasväriä, jottei lopputulos olisi liian piirretyn oloinen.


Sovituskuvat oli tänään mahdottomia. Leikkimökissä yritin muutaman ottaa, muttei tämä viuhti ole kyllä hetkeäkään paikoillaan, eikä ole kyllä vaatteetkaan näissä yhtään edukseen :D


Lahkeen- ja hihansuut on käännettävät, joten setti menee toivon mukaan pitkään.

5 kommenttia:

 1. Ihanan näköiset vaatteet :) Ja näyttää olevan ihana leikkimökkikin. Teidän lapsilla ei kyllä luultavasti vaatteista pulaa ku äiti on noin näppärä käsistään, tosi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) joo, ainakaan paidoista ja takeista ei ole pulaa :D mutta "onneksi" toistaiseksi kasvavat vielä melko nopeasti :)

   Poista
 2. Oi ihanat Tiuhti ja Viuhti! Hupparin malli on tosi kiva.

  VastaaPoista