Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

tiistai 6. toukokuuta 2014

Ohje kuvan siirtämiseen kankaalle

Sain paljon kyselyitä kangastusseista, niiden pysyvyydestä ja tekniikoista, niin kerrompa omia kokemuksiani.


Yksiväriselle kankaalle saa parhaimman/tasaisimman lopputuloksen, mutta nämä Ainolan raitatrikoot on niin ihania, että oli pakko niihinkin kokeilla.Netistä löytyy pilvin pimein värityskuvia. Googlen kuvahakuun colouring page (flower, tiger, moomin, animals, birds ym. mitä ikinä keksiikään)Sitten tulostelemaan oma suosikki. Tällä kertaa kokeilin silittää kuvan kankaaseen. Tähän asti olen piirrellyt ikkunan läpi ääriviivoja, mutta teippailu ja muutenkin koko touhu on vähän ankeeta. Toki jos kuva on valmiiksi väritetty, kuten esim. se Mikko Mallikas, jonka aiemmin tein, ei silittäminen oikein toimi. EDIT: Tämä silittämistekniikka toimii vain lasertulostimella!


Kuvapuoli kangasta päin tietenkin,  rauta täysille ja höyry päälle. Painellaan muutaman kerran, varoen, ettei paperi liiku.


Ja kas näin jää haaleat ääriviivat helpottamaan piirtelyä.


Sitten eikun piirtämään. Itse piirustelen Pentel merkkisellä ohutkärkisellä tussilla. Omani ostin Tokmannista, mutta veikkaan, että löytyy muistakin sekatavarakaupoista. Tussia ei kannata painaa juurikaan, vaan tosi kevyesti liikuttaa, jottei kangas mene ruttuun ja kynä hyppää. EDIT: En ole vielä tähän päivään mennessä löytänyt tussia, joka pysyisi pesussa tarpeeksi hyvin, joten nykyään "piirrän" ohuella siveltimellä ja emo-tuotannon kangasvärillä.


Kuvan voi jättää tietenkin värittämättä, mutta ajattelin, että lapset tykkää enemmän väreistä.


Kangasliiduilla saa vahaliitumaista jälkeä. Omani olen tilannut Ebaysta, esim. täältä. Reilu 5€:n hinta ei päätä huimaa. Ikean tussit toimivat värittämiseen myös ihan hyvin. Ovat kuitenkin niin paksuja, että niillä en lähtisi kovin tarkkoja piirroksia yrittämään. EDIT: Näistä kummatkaan eivät pysy mielestäni kovin hyvin pesuissa,


Ja sitten niitä kuvia kannattaa tietysti samalla tulostaa vähän enemmänkin, niin voi se jälkikasvukin osallistua värittämiseen vieressä :)


16 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä. On tehnyt mieli testata tuota, mutta nyt vinkkien avulla ehkä sit uskallan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, pelastus immeiselle joka ei osaa piirtää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä, juu totta, tässä ei ole kyllä piirustustaitojen kanssa mitään tekemistä :)

   Poista
 3. Kiitos ohjeista. Ehkä uskallan nyt kokeilla, kun vaan riittäisi aikaa.

  VastaaPoista
 4. Hyvät ohjeet, tarpeeseen tulee! :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä, kiva, että vinkeistä on iloa :)

   Poista
 5. Ihan mahtavat ohjeet! En ollu kuullutkaan että tavallinen tulostinjälki siirtyy silittämällä. Taidanpa kokeilla kun tulee seuraava rauhallinen hetki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeileppa ihmeessä! Kiva juttu, että ohjeista on iloa :)

   Poista
 6. Voi jee, heti meni liidut tilaukseen :D Kiitos loistavasta vinkistä! :)

  VastaaPoista
 7. Hyvät ohjeet ja mahtavia ideoita sinulla. Onko tuo Pentel-tussi kankaalle tarkoitettu, vai ihan vaan normi tussi?

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia paljon :) tämä on ihan kankaalle tarkoitettu tussi, mutta haalistuu kyllä ikävästi pesussa :/ nyt sain uudet panduro merkkiset kynät, joiden pitäisi kestää. Teen oman postauksensa näistä kokemuksista, kunhan ehdin :)

  VastaaPoista
 9. Meillä on mustetulostin, enkä saanut mustetta mitenkään silittämällä jäämään kiinni kankaaseen! Kokeilin jopa vähän kastella paperia, mutta ei :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, valitettavasti oon lukenut muualta samaa, että mustesuihkulla tämä silitystekniikka ei toimi :/

   Poista