Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Tuutteja

Fb:n ompeluryhmässä oli perjantain haasteena sopivasti tehdä jonkinlaisia ryppyjä ompelukseen. Itselläni olikin mielessä kokeilla olkasaumojen rypytystä. 

Kun törmäsin tähän Verson Puodin ihanaan "tuutit" joustocollegeen, näin mielessäni heti Ilonalle hupparin, maustettuna vaaleanpunaisella ja olkarypytyksillä.


Kaavana kokeilin Ottobre 1/14 Lizardia. Hieman kavensin leveydestä ja hihoista, mutta muuten mielestäni oikein kiva ja toimiva kaava.


En ollut aikaisemmin kokeillutkaan näitä, enkä oikein tiennyt, paljonko lisätä "rypyttämisvaraa". Vähän enemmänkin olisi voinut toki olla, mutta ihan kiva näinkin, lisätään sitten seuraavaan vähän enemmän.

Kangasta jäi pieni pala yli ja siitä leikkasin peruspipon palaset. päällikappaleesta tein vähän korkeamman ja saumuroidessa rypytin kankaan ihan näppituntumalla. Ruusun ompelin trikoosta ja ompelin käsin kiinni.

Piposta tuli vahingossa sopiva ja omaan makuun kivasti istuva. Hupparista tuli aavistuksen liian iso, mutta ei se menoa haittaa!


14 kommenttia:

 1. Parempi liian iso kuin liian pieni, yllättävän äkkiä ne nimittäin muuttuu sopiviksi. Ja olisi sääli jos nuin kiva olisi valmiiksi pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täysin samaa mieltä! Eipä meiltä kovin montaa isoa löydy, vaikka usein tulee tehtyä aika reilusti kasvunvaraa :)

   Poista
 2. Uijui miten hieno pari on huppari ja pipo :) Tosi sievät!

  VastaaPoista
 3. Ihana huppari! Kivat värit ja hienosti kohdistettu. Rypyt raglanissa ovat tosi söpöt!

  ps. Kurkkaapa blogiini, sieltä löytyy sinulle tunnustus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset! :) Menempä heti kurkkaamaan! :)

   Poista
 4. Vitsit miten söpön hupparin ja pipon olet ommellut. Olkarypyt on ihania. :)

  VastaaPoista