Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

torstai 13. maaliskuuta 2014

Sydämellistä takkia

Tämä ihana sydänneulos on Pehemiältä, sitä löytää myös Majapuulta. Tilasin ilman sen kummempia ideoita. Tilauksen ollessa jo matkalla, sain päähäni, että haluan siitä Ilonalle takin mausteena vaaleaa liilaa. Ostin kangasta kuitenkin vain 70cm, mutta sehän riitti, juuri ja juuri. Kaavojen asettelu oli melkoinen palapeli, eikä taskuihin tai tuulilistaan riittänyt enää kangasta. Tuulilistan jätin siis pois ja taskut ompelin tilkuista. 


Kaavana on Ottobre 6/2012 Talvileikki. Olen miettinyt tämän kaavan kokeilua jo pidemmän aikaa, mutten muistanut lainata lehteä kirjastosta. Yksi päivä löysin kyseisen lehden kuitenkin kotoa, siivotessa yläkertaa ja piirtelin heti kaavat, koossa 104/110 väliltä.


Taskut tein oman maun mukaan ja hihoihin tein vuoriin resorit.


Testailin uuden koneeni hunajakenno-ommelta, sitä ei vanhasta koneestani löytynytkään. 

Nyt on rusettipipolle tehty mätsäävä takki ;D Vaikka eikös se yleensä mene toisinpäin.


Vilautetaan nyt sitä uutta ihanaa konettakin, Bernina activa 240. Tai ei se uusi ole, muuta kuin mulle. Ostin edullisesti käytettynä. Ensimmäisten kokeilujen jälkeen vaikuttaa oikein hyvältä.


6 kommenttia:

 1. Kaunis ja niin suloinen kokonaisuus. Tämä takkikaava on ihan mun lemppari, pääsee varmaan tänäkin keväänä taas käyttöön...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon :) nousi kyllä mun suosikiksi myös, ihan varmasti tulee tehtyä toistekin

   Poista
 2. Hieno kokonaisuus ja ihana kangas! Onnittelut "uudesta" koneesta!

  VastaaPoista
 3. Onpas kaunis! Vinkkinä tuohon hunajakennoon, että säädä piston pituuta hieman lyhyemmäksi. Nyt nuo kennot jäävät avonaisiksi, vaikka niiden pitäisi mennä silleen kennon näköisesti! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) no joo hei, mä kans katoin netistä, et miltä sen pitäs näyttää ja sit koitin tilkulle pienemmällä pistonpituudella, mut kun olin ton hupun jo tikkaillu, ni en jaksanu purkaa, vaan laitoin hihan käänteet samanlailla. Ei se huonolta noinkaan mun mielestä näytä, mut tietää sitten ens kerralla :) pikkuhiljaa oppii uutta :)

   Poista