Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Perunaleikkejä

Tiimarin konkurssimyynnistä kotiutin pari purkkia kangasväriä. Nyt vihdoin innostuin kokeilemaan perunalla painamista. Muistan, että joskus lapsena ollaan koulussa tai käsityökerhossa painettu. Muistikuvat tosin olivat, että kovin sotkuista ja vaikeaa puuhaa ja perunan kaivertaminen hankalaa. Ehkä se oli sen ikäiselle vähän vaikeaa, mutta nyt se oli kyllä aivan todella helppoa.


 Perunan kaivertaminen oli kivaa. Piirsin ensin kynällä ääriviivat ja sitten terävällä veitsellä veistelin. Paperin päälle väriä, levitin ja painelin ylimääräiset paperille ja sitten vaan kankaalle. Lopuksi silittelin, jotta pysyisivät sitten pesussakin.


Kokeilin myös Mallikelpoinen blogista löytyvää pipon ohjetta, joka osoittautui oikein toimivaksi.


Mielestäni oikeinkin kiva peruspipo.
Sitten saksin vanhoista farkuistani Heidi&Finn:n kaavalla taas lätsän. Tein samat muutokset, kuin vakosamettiversioonkin. Sivuun ompelin pari virkattua kukkaa.Kyllä nyt on keväisiä pipoja molemmille lapsukaisille.

14 kommenttia:

 1. Ihan hirmuhauska olisi taas kouluvuosien jälkeen kokeilla tosiaan pottupainantaa. :) Kaunista jälkeä olet saanut aikaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä tosiaan hirmuhauskaa, painelin heti toisenlaistakin kangasta :D

   Poista
 2. Ihana tuo rusetti painatus! Tosi kiva pipo ja lätsä!

  VastaaPoista
 3. Tosi siistejä painatuksia! Vau! Ihanat hatut molemmat. :)

  VastaaPoista
 4. Hienot! Mä just mietin et olisi kiva kokeilla perunaleimaa :) en oo ennen sun bl7giin törmännyt, mutta kivalta näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kannattaa kyllä kokeilla, on hauskaa hommaa! Kiva, kun löysit tänne!

   Poista
 5. Upea rusettipipo <3. Itse en ole vielä kankaalle perunalla painanut, mutta jouluna koristeltiin lasten kanssa paketointipaperi perunoiden avulla. Oli tosi kivaa ja varsinkin perheen pienimmät tykkäs kovasti :) Täytyy ehkä kokeilla kankaallekin vielä tässä kevään aikana...

  VastaaPoista
 6. Kiitos Krista <3 Suosittelen kokeilemaan! Ja hei tosi hyvä idea toi paketointipaperin koristelu :) Lainaampa ideaa varmasti ensi jouluna!

  VastaaPoista
 7. Täytyy itsekin kokeilla painamista perunalla. Minulla on aivan samanlaiset muistikuvat sotkusta ja vaikeudesta! Hienot päähineet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Joo, kannattaa kyllä :) Taisi tuntua helpoimmatkin jutut silloin aika vaikealta ja jää helposti just sellainen muistikuvakin :D

   Poista