Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Tervetuloa talvi!

Halusin tehdä itselleni villakangastakin, koska halusin lämpimän sellaisen. Kaupasta ostettuja olen käyttänyt koko talven, koska en ole untuvatakkikansaa, mutta kylmä niillä kovemmilla pakkasilla tulee.

Halpa tästä ei tullut. Päällikangas on Hilcon, se on ostettu Kangaspeikosta 31,90€/m ja sitä meni 2 metriä, napit on myös Kangaspeikosta, ne oli muistaakseni n. 8€/6kpl. Väliin laitoin villavatiinia, sen ostin Kankaiselta, samoin kuin vuorin ja resorit, nämä maksoi pyöreästi 20€. Mutta uskon tämän olevan lämmin.

Kaavat on Ottobre 5/2010 Dahlia, pienensin koosta 34 kokoon 32, koska olin jostain lukenut tämän olevan leveää mallia. Kavensin silti molemmista reunoista vielä reilun sentin. Helmaa lyhensin aika paljon ja kaulukset tein ihan erimalliseksi. En tiedä teinkö niissä jotain väärin, koska kaavan mukaan leikattuna ne oli todella isot.

Fb:n Saumanvara ryhmästä sain hyviä vinkkejä napinläpien ompeluun. Lopulta ompelin ne ilman "napinläpi asetuksia" tiheällä siksakilla ja välissä irtirevittävä tukikangas. Näin onnistuivat erittäin helposti.
Ruusunapit oli mielestäni juuri oikea valinta tähän kankaaseen.


Tein ensimmäistä kertaa piilotaskut, se olikin paljon helpompaa, kuin olin kuvitellut.Hommaa tässä riitti, kerrankin jaksoin silittää kaikki saumanvarat, tukikankaat ynnä muut ja kyllähän se kannatti! Olen tyytyväinen lopputulokseen! Varmasti tulee käyttöä.


13 kommenttia:

 1. Oi miten upea, uniikki takki. Oon iloinen sun puolesta, kun satsasit kankaisiin ja teit ison työn, että takki onnistui noin hienosti ja siitä tuli ihana. Varmaan aika mahtava fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti!! Olen kyllä tosi iloinen, että takki onnistui. Muutamassa kohtaa kyllä jännitti, että menee arvokkaat materiaalit hukkaan, mutta onneksi kaikki sujui niin kun toivoin :)

   Poista
 2. Kaunis takki ja hyvin on onnistunut näpinlävet. ;)

  VastaaPoista
 3. Kaunis, naisellinen takki ja nuo ruusunapit on pisteenä kun päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pisteenä iin päälle ;) Ihana älypuhelin :P

   Poista
  2. Kiitos, mun mielestä ne on myös tosi sopivat tähän, suorastaan kutsuivat kaupan hyllyllä :D Ja tekstinsyöttö <3 ;D

   Poista