Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

perjantai 17. toukokuuta 2013

Pitsirusetti hiuksiin ja helppo ohje

 Leikkaa valitsemastasi kankaasta palanen koossa cmxcm. Itse käytin kirpparilta ostettua pitsiverhoa ja mustaa lakanapuuvillaa.


 Leikkaa valitsemastasi kankaasta palanen (tai kaksi, jos käytät myös pitsiä) koossa 12cm x 17cm. Itse käytin kirpparilta ostettua pitsiverhoa ja mustaa lakanapuuvillaa.Taita kangas/kankaat oikeat puolet vastakkain (jos käytät pitsiä, niin se jää sisäpuolelle) ja saumuroi reunoista niin, että keskelle jää pieni kääntöaukko.


Saumuroi myös sivusaumat niin, että kääntöaukko jää kuvanmukaisesti keskelle.


Käännä oikeinpäin. Leikkaa valitsemastasi kankaasta 5cm x 8cm pala, rusetin keskiosaksi. Taita kaksinkerroin, saumuroi sivusauma ja käännä oikeinpäin.  (halutessa voi huolitella reunatkin, mutta itselle tuli mieleen liian myöhään :D)taittele keskeltä haitarimaisesti ja lisää keskiosa. Itse taitoin keskiosan reunoja hieman sisäänpäin, kun en sitä huolittelua tosiaan tehnyt. Jos keskiosan palanen tuntuu liian pitkältä, niin sitä voi napsaista poikki.


Jos haluaa lisätä rusettiin hiuslenkin, niin se väliin tietysti ennen ompelua. Ompelu hoituu kätevimmin käsin.


Valmis hiuskoriste. Helppo, nopea, yksinkertainen, mutta ihan näyttävä.

Ja sitten eikun käyttöön. Kuvassa yksi korviskin vallan vinkurassa, älkää antako häiritä :)

2 kommenttia: