Tietoja minusta

Oma valokuva
Lankoja puikoilla, virkkuukoukku käsissä, kaavat hukassa. Ompelukone laulaa; välillä kauniimmin ja välillä heikommin. Onnistumisen iloa! Miehen vaimo, tytön ja pojan äiti. Työnä, elämäntapana ja intohimona kaikenlaiset käsityöt.

torstai 28. helmikuuta 2013

Pitsimaalattu pöytä

Vanhempieni autotallissa majaillut vanha pikkupöytä oli muuton mukana lähdössä kaatopaikalle. Pelastin kuitenkin tapauksen takakonttiini ja ajattelin, että tähän voisin kokeilla kauan suunnittelemaani pitsimaalausta. Viilupinta oli ajan saatossa mennyt ihan pilalle ja se lähtikin veitsen avulla kohtalaisen helposti pois.

Pöytä ennen käsittelyä


Pilalle mennyt viilupinta
Kevyen hionnan jälkeen maalasin Tikkurilan Helmi-kalustemaalilla kauttaaltaan. Laatikkoon "liimasin" hiuslakan avulla kirppikseltä mukaani lähteneen ällön vaaleanpunaisen pitsiverhon palan. Pitsin päälle reilu kerros mustaa spray-maalia. Muutaman tunnin kuivumisen jälkeen irroitin pitsin ja vaihdoin uuden vetimen. (ostettu Villa Rosmarinista, Ideaparkista)

Pöytä käsittelyn jälkeen
Pitsimaalaus
Pöytä sai uuden elämän eteisessä :)


6 kommenttia:

 1. Moikka! Tosi ihania juttuja sulla täällä! Itseä kiehtoo vanhojen huonekalujen tuunaus myös ja taidankin kokeilla tätä pitsijuttua johonkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) joo kokeile ihmeessä. Saa helpolla tavalla näyttävyyttä!

   Poista
 2. Mahtava idea! Kuten moni muukin tässä blogissa :)

  VastaaPoista
 3. Ihan mieletön!! Minkäs pöydän mä meiltä pistäsin tuunaukseen :) Lähtikö pitsi helposti irti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) joo, lähti ihan nostamalla vaan, hiuslakka kiinnitti vaan sen verran, että just pysyi paikoillaan :)

   Poista